ORDA SI MEDIA FOREST FAC FRONT COMUN IN DIRECTIA REMUNERARII CORECTE A TITULARILOR DE DREPTURI DE AUTOR SI CONEXE

Comunicat de presă:

Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor – ORDA – impreuna cu Media Forest – soft de monitorizare a difuzarilor muzicale – si-au unit de curand fortele pentru a face un mare pas catre repartitia corecta a drepturilor de autor si conexe (compozitori, textieri, interpreti etc.).

logo-mediaforest

logo-orda

Astfel, cele doua organisme au incheiat un protocol in vederea promovarii utilizarii tehnologiei de identificare automata a operelor muzicale radiodifuzate. In cadrul activitatii de repartizare a remuneratiilor colectate de organismele de gestiune colectiva, operele muzicale vor fi de-acum incolo amprentate digital.

Noua tehnologie, comunica ORDA, va permite identificarea corecta a operelor radiodifuzate si a duratei de radiodifuzare pentru operele amprentate in prealabil.

Pana in acest moment, repartizarea remuneratiilor se facea pe baza unor playlist-uri, de multe ori completate defectuos, generand erori in procesul de repartitie.

Instrumentul modern si transparent implementat de Media Forest ii va ajuta pe titularii de drepturi de autor sa beneficieze exact de sumele generate de utilizarea operelor si interpretarilor lor.

ORDA va verifica in urmatoarea perioada playlist-urile transmise de 25 de posturi radio si tv prin confruntare cu monitorizarile generate automat de noua aplicatie informatica.

Aplaud acest parteneriat, vezi și articolul meu despre acest subiect ’Transparență vs Coruptie’