5 sfaturi pentru promovarea online a artistilor

Via L.A. Times, articol de Alex Pham:

jared-leto

1. Fii tu însuți: “Nu e vorba doar de a vinde ceva. Oamenii vor să intre în contact cu artistul, să-l cunoască. Și nu vor ca singurul subiect pe care îl transmite artistul este: cumpără muzica mea! Ei nu vor să fii perfect, ei vor să fii tu însuți. ” – Evan Greene (the Recording Academy)

2. Alege câteva servicii și concentrează-te pe ele: “Sunt atâtea site-uri folositoare încât e imposibil să faci totul și să fii peste tot. Joacă-te puțin cu ele, murdărește-ți mâinile. Nu-ți angaja un PR să se ocupe de Twitter, mai importantă este conversația pe care o ai tu cu fanii tăi” – Kevin Rose (fondator Digg.com)

3. Unicitate: “Sunt atâtea informații și distracții pe net iar oamenii au din ce în ce mai puțin timp! Așa că găsește acel CEVA unic pe care îl ai, va fi un avantaj în fața competiției. Găsește ce ai tu unic și hotărăște-te care este mesajul tău.” – Pete Cashmore (fondator Mashable)

4. Dă vestea: “Spune și dă mai departe lucrurile pe care le găsești interesante, informațiile pe care le iubești, le urăști sau ceea ce creezi. Chiar dacă melodia nu e gata încă!” – David Karp (fondator Tumblr)

5. Iubește anarhia: “Am lansat un eveniment unde o mie de oameni participă la o înregistrare. Cei care nu au putut veni i-am legat prin internet în direct pentru a participa. Uneori e haos dar este un teren fertil pentru creativitate” – Jared Leto (artist/compozitor 30 Seconds to Mars)