Mashup Culture ed 20 – despre promovarea online in muzica (invitata: Pyuric)

Luni seară vorbim cu Pyuric despre promovarea artiștilor români pe internet.

Internetul este un mediu important de promovare, distribuție și monetizare a muzicii. Care sunt principalele servicii online pe care un artist trebuie să le folosească pentru a ajunge la fanii lui? Ce siteuri de socializare să folosească? Ce tehnici de PR și de marketing online se potrivesc artiștilor români?

Image and video hosting by TinyPic

Pyuric: “Am de gand sa vorbesc despre faptul ca artistii spuneau in urma cu putin timp ca online-ul este o prostie, insa artisti precum David Deejay si Dony, Sylvia si Dj Rynno si Inna s-au lansat in online, fara vreo casa de discuri, pur si simplu dupa ce piesele lor s-au bucurat de foarte mare succes. Insa azi multi artisti se asteapta sa faci minuni in online cu buget zero si au fost invatati prost de diverse persoane care le-au facut niste site-uri execrabile pe gratis. Din pacate, artistii nu stiu ce sa ceara si nu stiu ce isi doresc / de ce au nevoie cand vine vorba de promovare online.”

La doar 22 de ani, Cristina Chipurici (Pyuric) este renumita in online ca fiind PR online pentru numerosi artisti romani si owner/project manager al celui mai de succes blog de muzica (este vorba de Monden.info – primul blog din Romania care a fost vandut).

In 2009 a fost singurul roman acreditat la cel mai mare festival de muzica din lume (MIDEM, la Cannes) si la premiile muzicale franceze (NRJ Music Awards).