Compilatia Buzz.ro 2010 (muzica electronica licentiata Creative Commons)

Echipa din spatele blogului de muzică electronică FreshGoodMinimal.ro lansează pe 22 martie prima compilație proprie, licențiată Creative Commons: Buzz.Ro 2010!

Image and video hosting by TinyPic

E un pas firesc pentru mișcarea electronică underground iar opțiunea pentru Creative Commons este de asemenea potrivită demersului lor. Astfel, fiecare fan al muzicii va putea descărca gratuit și LEGAL această compilație, în condițiile CC (care sunt mult mai puțin restrictive decât copyright-ul și sunt adaptate mediului online).

Mai mult: cine ’piratează’ primul CD-ul va primi alte 3 CD-uri cadou plus stickere :-)

Citez de pe FGM:

Compilatia Buzz.RO! 2010 apare in format fizic in 1000 de exemplare, cu 12 producatori romani, si in format digital cu 17.

Este prima compilație de muzică din România scoasă sub licență Creative Commons. Ne alaturam labelurilor romanesti arhiva7 si asiluum, ce scot release-uri individuale doar cu licente CC. Piesele vor putea fi descarcate si sharuite (si pe internet), iar unele vor putea fi samplate si remixate. Ca sa circule, ca sa se stie, ca sa contribuim la cultura prin sharing!

Ideea a aparut in febra textelor despre drepturile de autor, in vara lui 2009. Licentele CC m-au facut sa realizez ca poti promova un grup de artisti legal, fara a fi casa de discuri sau a plati drepturi de autor. Desi a pornit initial ca un proiect de promovare a ideilor de sharing, pe parcurs a ajuns sa se contureze din ce in ce mai tare ca o imagine a unei parti importante a scenei producatorilor de muzica electronica din Romania. Fara sa abandonam promovarea conceptelor CC, incercam, folosindu-ne de ele, sa promovam producatorii romani in tara si in strainatate.

Citiți tot articolul aici.

Citiți mai multe despre Creative Commons:
Creative Commons România
Primul concurs Hi-Q licențiat Creative Commons
Video scurt despre Creative Commons