Juriul TIFF 2010

Festivalul Internaţional de Film Transilvania va avea parte anul acesta de un juriu de excepţie, alcătuit din personalităţi de seamă ale cinematografiei româneşti şi internaţionale.

Image and video hosting by TinyPic

Christine Dollhofer – fondatoarea şi Directorul festivalului Crossing Europe de la Linz, Martin Blaney – jurnalist la publicaţia Screen International, Monica Bârlădeanu – actriţă şi Geoffrey Gilmore – Directorul artistic al Festivalului Intl. de Film Tribeca sunt patru din cei cinci membrii ai Juriului TIFF 2010, confirmaţi până în acest moment.

Image and video hosting by TinyPicGeoffrey Gilmore este unul dintre cei mai activi promotori ai industriei de film independent din Statele Unite având o contribuţie semnificativă şi la dezvoltarea Festivalului de Film de la Sundance, al cărui director a fost începând din 1990 şi până în anul 2009 cînd a devenit Chief Creative Officer al Tribeca Enterprises, fiind responsabil cu strategii creative de dezvoltare a brandului. Timp de 14 ani, Gilmore a fost director al UCLA Film & Television Archive, precum şi lector la departamentul de Film şi Televizune de la UCLA, susţinând cursuri despre producţia de film independent în întreaga lume.

Monica Bârlădeanu, model, prezentatoare TV şi actriţă, este una dintre cele mai celebre femei din România. Cariera ei include atat apariţii în producţii internaţionale, precum serialul american de succes Lost, sau comedia Buds for Life, dar şi roluri în filme româneşti precum Moartea Domnului Lăzărescu, în regia lui Cristi Puiu, recompensat cu nu mai puţin de 30 de trofee, printre care şi premiul secţiunii Un certain Regard al Festivalului de la Cannes din 2005. Recent, Monica Bârlădeanu a fost protagonista filmului Francesca, debutul regizoral al lui Bobby Păunescu, rol care i-a adus o nominalizare în cadrul Premiilor Gopo 2010, pentru Cea mai bună actriţă într-un rol principal.

Celor trei personalităţi li se adaugă şi Martin Blaney, un renumit jurnalist de la publicaţia Screen International. Martin Blaney este o figură nelipsită în cadrul festivalurilor de film din întreaga lume, în calitate de moderator de seminarii sau mese rotunde, un excelent şi extrem de activ promotor al filmelor şi cineaştilor de valoare.

Juriul TIFF 2010 va desemna câştigătorii celei de-a noua ediţii a festivalului în urma vizionării celor 12 filme incluse în Competiţia TIFF în acest an, filme atent selecţionate de Mihai Chirilov, directorul artistic al Festivalului. Selecţia Competiţiei TIFF 2010 va fi anunţată în data de 30 aprilie.

Urmăriți TIFF pe Twitter aici.