Viata [Guest Post]

Primit pe email. Îmi place fiecare cuvânt, fiecare virgulă.

Pe același subiect cu articolul lui Dan Fințescu de săptămânile trecute.

Noi romanii avem o buba.

Nu renuntam la ce este greu, ce nu ne place, ce este insuportabil, ce nu ni se potriveste. Ai facut ASE dar vrei sa fi grafician, si ce daca? Nimeni nu spune ca este imposibil. Streseaza-te, fa cursuri, fa ceva, nu veni la interviu spunand ca ai fost student si ca programul nu ti-a permis. Nu cred. Eu eram in ultimul an la Litere, ma pregateam de licenta, mergeam la cursuri (platite de mine) de resurse umane si lucram 8 ore pe zi.

Daca vrei ceva lupta sa-l ai, daca nu-l vrei lasa-l si ia-o de la capat.

Chestia asta este perfect valabila pentru orice. Am prieteni care s-au casatorit desi se cearta toata ziua, doar pentru ca nu pot trai unul fara altul. Esti nebun/a? Daca acum este asa peste 10 ani cum va fi ? Ce va invata copilul tau de la tine? Ce va intelege ca inseamna casatoria?

Ideea este ca trebuie sa ne reeducam, trebuie sa intelegem ca democratia inseamna in primul rand puterea de a face ceva, deci de ce nu facem? De ce asteptam sa primim? De ce ne scuzam in permanenta? De ce vi la un interviu daca tu n-ai respect pentru tine in primul rand? De ce vi la interviu daca esti beat de abia poti sta in picioare?

Tinerii de astazi se cred atat de destepti, vin la interviu absolventi de facultati de prestigiu sau licee de prestigiu si cand ii pui sa vorbeasca in engleza iti vine sa razi cu gura pana la urechi.

60% dintre CV-uri sunt a unora ce au terminat facultatea sau urmeaza sa o termine. Toti au facut facultate si master si nu au lucrat macar o zi in viata lor. Nu stiu cu ce se mananca si nici nu au bunul simt necesar. Dar mama ce destepti sunt ei ca au o gramada de studii si de diplome sa demonstreze asta.