Mika – concert pop cum trebuie

Sâmbătă seara am avut ocazia să ajung la concertul Mika organizat de Orange pe plaja H2O din Mamaia. A fost nu numai unul dintre cele mai tari concerte pe care le-am văzut ci și un show pe care l-am simțit.

Sfat: dacă vreți să simțiți ce vrea să transmită un artist mergeți în fața scenei, cât se poate de central. Acolo se adună toată muzica, toate luminile, toată energia unei trupe live! Scaunele comode de la VIP vă privează de toată fericirea…

Am văzut mulți artiști internaționali foarte buni, majoritatea își făceau treaba extraordinar și lumea era mulțumită. Ca artist cu sute de concerte trăite pe scenă ridic pălăria în fața profesionalismului și talentului lor!

Dar Mika sâmbătă seara a fost mai mult decât profesionist. Mai mult decât talentat, decât bine pregătit. Mika s-a simțit bine pe scenă! Mika a transmis bucuria de a cânta, de a-și pune sufletul pe tavă în fața publicului.

Mika

Mika a trăit fericirea și ne-a oferit-o nouă.

Probabil multă lume a scris despre echipamentul tehnic cu care a venit și despre costumele și scenografie, despre instrumentiștii haioși (bateristul era… bateristă!). Eu vreau să vă spun despre emoția pe care fiecare melodie a transmis-o prin artist.

Și nu e puțin! Și nu e des întâlnită! Și nu este (doar) show.

Mika nu are multe melodii, a lansat doar 2 albume până acum, dar se simte că sunt compuse de el și poartă o parte din sufletul lui în fiecare dintre ele.

Și, la final, sunt fericit să văd peste 6000 peste 20.000 de români care au dansat și au cântat pe un pop live (glam pop, electro pop pe alocuri), uitând de manele, popcorn și clubbing. Un pop energic dar și sensibil, așa cum îmi place mie :-)

Melodia mea preferată:

Foto: Edi Enache – Monden.Info