Album: Oameni – Grasu XXL

Am primit un album cu autograf de la Dragoș Nichifor aka Grasu XXL aka Grasu Ix :-)

Albumul Oameni (pe care te rog să-l cumperi de aici, merită fiecare bănuț) este așteptat de mulți-mulți ani și, la fel precum Curaj din 2006 pare mai mult un ’Best Of’ al ultimilor ani decât un album unitar.

Ceea ce poate fi o problemă…

Nu însă la Grasu care este unul dintre cei mai vechi rapperi români și, oximoronic poate, unul dintre cei mai inovatori! Oameni are 19 piese, majoritatea colaborări cu artiști prieteni, multe dintre ele cunoscute fanilor din mixtape-ul Evident (realizat de DJ Swamp – Nicalai).

Înainte de Oameni amintește-ți superbele La adăpost, Legende și Poftă de viață (feat. Bitză) :-)

Vezi interviurile extinse de pe Monden.Info și BestMusic.ro.

Am ales 3 melodii foarte diferite care ies în evidență, deși albumul merită ascultat cap-coadă:
Azi Nu (feat. Guess Who) este clar cea mai bună melodie, atât ca negativ cât și ca versuri și mesaj, ca dovadă că a fost extrasă pe single.
– dar îmi place mai mult Mi se spune (feat. Spike) pe care trebuie să oasculți la calitate maximă (nu pe mizeria asta mono de YouTube…) Bine, s-ar putea să fie prea avangardistă pentru gusturile clasice dar așa e Grasu – forțează mereu nota și aproape mereu îi iese!
– iar Frumoasa și Bestia (cu George Hora & Fely) trebuie să fie single, are un aer clasic de hip-hop și un refren foarte radio-friendly. De asemenea îmi place mixul și masterizarea.

Ascultă Mixtape Evident: