Jurnal de Paris: ziua nr 3

Am dedicat primele 2 zile pline pentru a vizita monumente, muzee și alte atracții turistice celebre. Azi am fost din nou cu Les Cars Rouges – autocarele roșii, de data asta realizând un tur complet (aproape 3 ore).

Din nou ni s-a părut prea lungă coada la Turnul Eiffel așa că am lăsat-o pe altă zi :-(

Din punct de vedere culinar am continuat vizitarea zonelor internaționale cu niște paste și salată franțuzești la prânz, iar la cină am încercat restaurantul vietnamez de lângă hotel. Cred că au fost cele mai gustoase preparate pe care le-am mâncat vreodată!! (cu excepția restaurantului vietnamez din Los Angeles unde ne-am întâlnit cu Jackie Chan în 2005)

Seara ne-am plimbat pe Champs Elysees unde, suprinzător pentru noi, am rezistat tentațiilor de a cumpăra prea multe lucruri, în pofida reclamelor superbe și a magazinelor luminoase.

Apropo de hotel: stăm la un hotel de 2 stele, discret și curat, undeva în zona de nord a Parisului. Cartierul este plin de restaurante și magazinașe arăbești (inclusiv shaormării) dar este foarte liniștit, contrar comentariilor pe care le-am găsit pe forumuri de genul ’ți-e frică să ieși pe stradă’. Dimpotrivă, toată lumea este zâmbitoare și relaxată, indiferent de culoarea pielii, lucru pe care nu-l pot spune despre românii de acasă, din păcate…

PS: cum s-ar traduce “iepuraș coconaș” în franceză? N-am găsit în Google Translate :-) și am propus formula “p‘tit lapin cocopin” (glumă internă).