MASHUPS: Interviu cu DJs From Mars

Adrian Coroian și AdrianaLL au reușit să-i convingă pe celebrii DJs From Mars să vină cu picioarele pe pământ :-) și să ne ofere un interviu.

Câteva întrebări sunt ale mele, citiți interviul original aici, o traducere în română mai jos.

Adrian Coroian: Salutare marțieni! În primul rând, aș vrea să vă mulțumesc pentru că ați ati acceptat sa ne acordati acest interviu. Primul vostru interviu în Romania?
DJs From Mars: Salutare pământeni! Vă mulțumim pentru invitație! Da, este primul nostrum interviu în Romania, așa că trebuie să vă mulțumim.

Adrian Coroian: Urmează un eveniment important pentru voi. Veți mixa in deschiderea concertului din Atlantic City al lui Tiesto. Spuneți-ne cum e să ai o asemenea experiență.
DJs From Mars: Tocmai am primit vestea bună de la reprezentantul nostrum din SUA, Jason Nevins…după ce ne-a făcut rost de câteva proiecte de remixuri importante, a venit cu vestea asta și pur și simplu ne-a dat pe spate! O să fie grozav, Tiesto este recunoscut pe plan mondial ca fiind cel mai important dj, și e nemaipomenit să cânți în deschidere pentru un artist care a schimbat istoria muzicii electronice. Numărăm zilele care au rămas până la eveniment.

Adrian Coroian: Vă este dor de perioada Eiffel 65?
DJs From Mars: Muzica s-a schimbat de atunci, a fost o perioadă minunată, eram entuziasmați când eram în studio, apoi lucrurile s-au schimbat, e ceva normal… încă păstrăm legătura cu ei, ei mai au proiecte noi, dar au alt stil, desigur, deci nu putem să spunem că ne este dor de acea perioadă, e vorba de evoluție constantă, în muzică și în viață.

Adrian Coroian: Sunteți considerați cei mai buni producători de mashupuri. Ați primit vreodată un răspuns sau o reacție din partea artiștilor pe care i-ați folosit în mashupurile voastre?
DJs From Mars: Da, ne-am bucurat foarte mult când Lady Gaga a menționat într-un interviu mashupul pe care l-am făcut pentru piesa Paparazzi. A spus că a descoperit trupa Depeche Mode cu ajutorul mashupului nostru. De asemenea, producătorul trupei The Art Of Noise ne-a contactat pentru a-și exprima aprecierea față de mashupul piesei “Moments in Love” și Stromae a pus remixul piesei “Alors on Danse” pe pagina sa de facebook, spunând că este remixul lui preferat. E minunat să vezi că artiștilor le plac remixurile pe care le faci pentru piesele lor. Partea bună e că aceste mashupurie neoficiale ne-au adus contracte pentru remixuri oficiale din partea caselor de discuri care le-au apreciat, iar astfel am ajuns să lucrăm pe piese semnate de Ciara, Coolio, Fragma, Ginuwine și Timbaland, și e incredibil!

Florin Grozea: Primiți piesele originale direct de la artiști? S-au gândit artiștii mari, ca Rihanna, Beyonce, Akon sau Madonna să vă dea piese separate?
DJs From Mars: …..următoare întrebare!

Florin Grozea: Cum ați avut timp să faceți atatea mashupuri? Aveți o echipă sau lucrați în paralel?
DJs From Mars: Lucrăm separat pentru a produce o cantitate mai mare. Dat fiind faptul că avem concert în fiecare weekend, trebuie să folosim timpul din studio cât mai productiv.
De asemenea, ne ocupăm de tot ce înseamnă proiectul DJs From Mars. Totul, incepand de la grafică și până la muzică și promovare, așadar trebuie să lucrăm separat pentru a avea cele mai bune rezultate (sau, cel puțin, încercăm).

Adrian Coroian: Aveți un podcast pe care îl lansați regulat și care conține cele mai bune mashupuri. Cum alegeți piesele? Căutați pe vreun site specializat pe acest gen sau aveți o adresă la care vi se trimit piesele remixate?
DJs From Mars: Petrecem foarte mult timp căutând mashpuri pe internet, sunt sute de producători buni care își fac mashupurile și le posteaza in online, fără case de discuri sau altceva. Internetul a micșorat drastic vânzările de albume dar a dezvoltat foarte mult creativitatea oamenilor.

Adrian Coroian: Ați avut vreodată ocazia să mixați în România?
DJs From Mars: Din păcate, niciodată…dar am auzit de petrecerile pe care le dați și toată lumea spune că e o țară foarte deschisă la muzica de club.
Așadar, de abia așteptăm să ajungem pe-acolo, să sperăm că mai devreme sau mai târziu vom veni.

Adriana LL: Laptop sau CDJ-uri? Și de ce?
DJs From Mars: Folosim CDJ-uri. Nu avem un motiv anume, e doar confortabil pentru felul în care ne facem spectacolele. Ne place să avem show-uri dinamice, în parte din cauza costumelor și cutiilor noastre, iar un laptop nu s-ar potrivi. Folosim, de asemenea, un instrument nou, se numește nextbeat (www.nextbeat.net) și cu el putem să mixăm și să punem cântece cu o platformă care poate fi scosă și controlată cu o telecomandă. Așa putem să mergem prin public sau chiar să mergem la bar în timp ce piesele noastre încă mai cântă.

Adriana LL: Ce părere aveți despre România? Știți vreun artist sau vreun producător român? Și ce credeți de scena muzicală românească?
DJs From Mars: Ne simțim conectați cu România pentru că suntem italieni, iar în Italia e o comunitate românească mare, așadar avem mulți prieteni români. În ceea ce privește muzica, am cântat cu Akcent o dată, în Spania și a fost grozav, sunt niște tipi de treabă. De asemenea, știm de Inna, Edward Maya, O-Zone…se pare că scena dance din România s-a făcut din ce în ce mai mare în ultimii ani și majoritatea hiturilor europene sunt din această țară. Iar asta ne bucură.

Adriana LL: Ce mesaj aveți pentru fanii voștri, cei care iubesc muzica electronică?
DJs From Mars: Vrem să le spunem că, dacă îți place muzica, nu ai nevoie de nimic altceva ca să te bucuri de ea.
Cum spunea cineva: Mișcă-ți fundul iar mintea se va mișca și ea… Pa!

Djs From Mars Alien selection 2011 03 24 ElectroBonus by djsfrommars