Warner Music a fost cumpărat cu 3,3 miliarde dolari de un oligarh rus

Grupul Warner Music are mari probleme financiare, la fel ca toate casele de discuri din lume.

WMG este unul dintre The Big Four – cele 4 grupuri de muzică (case de discuri, sublabel-uri, case de publishing) care controlează 90% din muzica comercială a lumii.

Ieri s-au dat publicității datele tranzacției realizate de Acces Industries (controlată de miliardarul rus Len Blavatnik): 3,3 miliarde dolari bani gheață!

Practic, oligarhul rus care și-a făcut banii din petrol a plătit 8,5 dolari / acțiune, cu 34% mai mult decât valoarea acțiunilor WMG la bursă. Din acest moment Warner devine proprietatea Acces Industries și acțiunile se retrag de la bursa din New York.

Comunicatul de presă vorbește mult despre bani, acțiuni, profit și foarte puțin despre muzică, creație și viitorul industriei. Am impresia că directorii și principalii acționari ai casei de discuri se bucură că au scăpat de o belea :-)

Warner Music Group vinde și licențiază muzica unor artiști precum Bee Gees, Aerosmith, B.o.B., The Eagels, Madonna, Phill Collins, Metallica, Muse, Prince, REM, RHCP și mulți mulți alții…
Se zvonește că Len Blavatnik vrea să cumpere și EMI Music, a doua casă de discuri ca mărime din lume și să o unească cu noua achiziție.

Via Hypebot.com