CONCERT: Roxette la Bucuresti – inimi suedeze

La 20:10 începea concertul cu “Dressed for success”. La 21:58, cu două minute înainte de limita impusă de organizatori, Roxette termina cel de-al doilea bis – “Listen to your heart”. Suedezi, cap-coadă!

Dar cu inimă :-)

Zone Arena a fost plină de oameni zâmbind, în general din generația mea și mai mari (30-45 de ani). Români care au prins Roxette în plină glorie mondială în școala generală sau liceu.

Roxette live la Bucuresti

Per este de fapt liderul trupei: el vorbește cu oamenii, el conduce concertul și majoritatea melodiilor încep cu strofa lui. Dar Marie [recuperată complet după tumoarea pe creier descoperită în 2002] are o voce pe care vârsta nu i-a afectat-o aproape deloc. Unele note mai înalte le-a luat greu sau a cântat o terță mai jos, dar în general concertul a fost foarte bun din punct de vedere vocal!

M-au impresionat instrumentiștii care majoritatea cântau și backing vocals iar pachetele de voci au sunat extraordinar! Iar la solo-ul de chitară, Christoffer Lundquist a încercat o Ciuleandra :-)

De asemenea mi s-au părut interesante momentele în care toți artiștii veneau în fața scenei, cu chitări acustice și interpretau balade… Excelent mod de a rupe ritmul!

Mi-a plăcut mult și modul în care cei doi soliști își lăsau spațiu pe melodii: unele melodii erau cântate exclusiv de Marie iar Per devenea chitaristul ei, sau chiar ieșea de pe scenă; alte melodii erau ale lui Per și Marie devenea un backing vocals discret. Frumos mod de a se exprima pe scenă pentru doi artiști care, în afară de multe albume de succes Roxette, au lansat și separat o grămadă de albume solo [atât în suedeză cât și în engleză]!

Și apropo: Marie are 53 de ani împliniți… azi! Și arată superb! Iar lui Per nu-i dai mai mult de 25 de ani, cu fața aia de puști și zâmbetul larg.

Vă las cu varianta în spaniolă a piesei mele preferate de la Roxette [melodie pe care n-au cântat-o, însă, azi la București]:

Foto: BestMusic.ro