Gând despre internetul mobil

Țin minte că acum 15 ani singura soluție ca cineva să mă invite în oraș, sau să pot invita o fată în oraș era telefonul fix. Știți copii, ăla cu fir și cu roată! :-)

Sau ne întâlneam cu toată gașca pe la 8 seara în parcul din centrul orașului…

Deci aveam o șansă pe zi :-)

Apoi au apărut telefoanele mobile și timpul s-a scurtat, distanțele s-au micșorat, totul a prins viteză.

Dar adevărata libertate am câștigat-o abia când au apărut modemurile mobile pentru laptopuri! Sunt sute de ocazii în care internetul mobil mă salvează, cel mai des este vorba despre un concert la mare distanță de casă/studio.

Pentru că messenger-ul îl ai și pe mobil, și nu e vital. Email-ul de asemenea.

Dar de cele mai multe ori am nevoie de un fișier din studio… O melodie în construcție, sau un ghid vocal, sau niște demo-uri, sau niște track-uri de la artiști. De la artiști sau pentru alți artiști.

Numeroasele versiuni preliminare ale melodiei noastre inspirate de Gică Petrescu au venit și au plecat prin internetul mobil, din toate colțurile României, din hoteluri, din microbuzul de turneu, din benzinării… De la text, instrumente, remixuri, mixuri și pixuri, până la coperți și afișe, toate au mers mai repede pentru că nu stau după wifi, sau după internetul cu fir, sau după telefonul fix :))

Știi că sunt plecat 3-4 zile pe săptămână, în fiecare săptămână, deci viața mea nomadă cere internet nomad :-)

După roată și foc, internetul pe laptop e invenția pe care o folosesc cel mai des. Eh, poate exagerez, dar jur că mă salvează în fiecare zi!

——

Utilizatorii de laptop-uri, PC-uri sau tablete primesc de acum, la Vodafone, trafic dublu inclus, pentru fiecare abonament nou sau prelungit de Internet mobil, promotional, pana la sfarsitul lunii iulie. Mai multe detalii despre noua oferta Vodafone Mobile Broadband si Cartela Internet Vodafone sunt disponibile la www.vodafone.ro/internet

Foto: Macinate (CC-By)