POLITIC: 50 Cent sustine Occupy Wall Street

Azi am descoperit pe Google Plus un mesaj lung scris de Curtis Jackson [artistul din spatele pseudonimului 50 Cent] prin care critică politicienii, băncile și marile companii americane pentru situația în care a ajuns America.

Mesajul este explicit și invită oamenii din lumea întreagă să continue mișcarea Occupy în mod pașnic, pentru o nouă revoluție.

Mie îmi place această luare de poziție a unui artist, se simte din formulare că este sinceră și că este scrisă personal de 50 Cent [inclusiv greșelile gramaticale arată că nu e o mișcare de PR]. Nu sunt la curent cu cererile și scopurile acestei manifestări, dar este firesc să apară tensiuni sociale în perioade de criză. Așa a fost mereu în istorie…

Din păcate marile crize se termină se rezolvă în general prin mari războaie. De asta mi-e teamă…

How fucked up that we have evidence that the big Banks have been corrupt, yet our governments aren’t punishing those that have stolen from the pension funds.

Our Politicians are puppets for whoever pays them into office. That’s how fucked our system is. Their broken promises for change cant happen especially when the system is corrupt

And children who need a meal go without because our politicians won’t stop thinking of themselves long enough or how to win the next election, too look around them and see how bad it is.

You aren’t helping Mr politician, things are getting worse here in the US, in Europe, Africa everywhere!

Unii artiști de mare succes au mers și mai departe și se află în stradă, alături de protestanți: Questlove, Moby, Talib Kweli, Kanye West, Russell Simmons, Angelique Kidjo, Bilal. Vezi aici un site dedicat artiștilor care susțin mișcarea Occupy.