MUSIC: Gala Premiilor de Excelentă – Electrecord 80 de ani

Aflăm de pe BestMusic.roElectrecord organizează un concert aniversar pentru cei 80 de ani de existență!

Unii se uită cu ochi critic la vechea casă de discuri din perioada comunistă, la miile de viniluri acoperite de praf. Alții însă știu ce comoară deține Electrecord prin contractele exclusive cu TOȚI artiștii din 1932 până în 1989 [cel puțin până în Revoluție].


Mai crede cineva în revenirea Electrecord, într-o lume care nu mai crede în casele de discuri în general?

BestMusic.ro/Active Soft crede în valoarea arhivei muzicale și a promis că o va digitiza și va vinde mp3-uri pe internet.

Sunt curios ce succes va avea această acțiune.

Dar să revenim la Gală, iată un citat din comunicatul de presă:

In 2012 se implinesc 80 de ani de cand ELECTRECORD scrie coloana sonora a vietii de zi cu zi in Romania.

80 de ani in care s-a scris si s-a cantat muzica pe care romanii au visat, au sperat, au suferit, s-au bucurat, au trait. 80 de ani presarati cu recorduri, momente de aur, decaderi si reveniri spectaculoase. Si in fine, 80 de ani in care ELECTRECORDUL a pastrat sufletul acestui popor pe un disc de vinil.

In avanpremiera festivitatilor ce vor avea loc in anul aniversar 2012, ELECTRECORD S.A. si MUSIC MANAGEMENT organizeaza pe 9 decembrie 2011, la Sala Palatului din Bucuresti, prima editie a Galei Premiilor de Excelenta ELECTRECORD – prezentata de vedeta TVR Iuliana Tudor si realizata in parteneriat cu TVR si Radio Romania.

Fiind un eveniment in premiera, Gala Premiilor de Excelenta ELECTRECORD din 9 decembrie isi propune sa fie deopotriva o retrospectiva a celor mai importante inregistrari din istoria muzicii romanesti, un moment de readucere in memoria publicului a unor voci pe nedrept uitate dar si un prilej de cinstrire a gloriilor muzicii noastre di toate genurile si de educare a noii generatii in spiritul valorilor adevarate.

Artisti, compozitori, textieri, orchestratori si ingineri de sunet vor pasi pe covorul rosu alaturi de personalitati marcante ale vietii culturale si artistice din Romania si mai apoi pe scena pentru a-so primi trofeul si aplauzele publicului pentru o viata dedicata carierei muzicale.