TWITTER: Tu câti oameni urmăresti?

Aproape zilnic sunt întrebat cum fac faţă informaţiilor care ne “agresează” pe toate canalele media, dar mai ales pe Facebook şi Twitter.

În primul rând trebuie să scăpăm de impresia că suntem obligaţi să ştim tot ce se întâmplă! Asta nu e informare, asta e dezinformare… sau mai bine zis e o perdea de fum.

Twitterul este o inovaţie care te ajută să afli în timp real care sunt cele mai noi ştiri [fie că e vorba de ştiri politice şi sportive, fie că e vorba de cele mai noi videoclipuri şi lansări de servici şi produse].

Secretul este cumpătarea.

Regulile pe care eu le urmăresc pe Twitter pentru a-mi fi folositor:

1. Urmăreşte un număr mic de surse.
Dacă dai follow la 4000 de conturi vei fi zăpăcit de viteza cu care informaţiile apar şi vei fi repede dezamăgit. Eu am descoperit că 2-300 de conturi urmărite sunt de ajuns. O ştire va ajunge la tine dacă e importantă!

2. Urmăreşte doar oamenii şi brand-urile care sunt importante pentru tine.
Dacă alegi cu cap vei avea mereu ceva interesant de citit.

3. Intră pe Twitter doar când ai timp câteva minute.
Feed-ul curge frumos :) şi vei descoperi că citeşti câteva link-uri şi că trece o jumătate de oră faţă să simţi când trece.

4. Fine-tuning continuu al follower-ilor.
Uneori descoperi conturi interesante şi vei apăsa Follow. Dar nu fi timid şi mai şterge din listă conturile care vezi că te plictisesc sau, şi mai rău, te asaltează cu prea multe tweet-uri.

5. Intră în conversaţie.
Internetul oferă posibilitatea de a participa la o comunicare bidirecţională, foloseşte această putere… Răspunde întrebărilor acolo unde poţi, atunci când poţi ajuta.

Tu câți followers [conturi care te urmăresc] ai pe Twitter?