DRIVE-TEST: Lexus CT-200H


Am avut ocazia să conduc primul hibrid integral de clasă medie luna trecută.

Câteva zile am reușit să întorc capetele tuturor pe stradă :-) CT-200H arată foarte bine și este o apariție surprinzătoare în București, pentru că abia în toamnă a fost lansat.

Dar mai impresionante decât look-ul sunt datele tehnice, pentru că Lexus a reușit să adune sub capotă multe dintre inovațiile pe care le-a adus la frații lui mai mari – RX 400H sau GS 450H.

Am fost mereu atras de mărcile exclusiviste și inovatoare. Și de culorile tari… Așa că pentru mine săptămâna cu un Lexus integral hibrid de culoare roșie a fost o desfătare!

Pentru cine este noul Lexus CT-200H ?

– pentru tinerii care fac bani frumoși dintr-o afacere proprie. Nu e pentru copii de bani gata, ei să-și ia CLS-uri și TT-uri.
– pentru avocații și doctorii de succes care vor să iasă din monotonia Audi/BMW/Mercedes.
– pentru oamenii de afaceri care au un SUV de 4L, dar vor și o mașină silențioasă și ecologică pentru oraș.
– pentru starurile rock care militează pentru o lume mai curată [CT-200H are emisii la nivelul EURO 6, un standard care abia în 2014 va intra în vigoare].

O mașină pentru oamenii cu bani serioși [deși prețul este mult mai mic decât te-ai fi așteptat când auzi de brand-ul Lexus], oamenii cu personalitate și cu simț ecologic.


Cele mai sofisticate dintre sistemele hibride, sistemele integral hibride pot asigura propulsia vehiculelor fie prin intermediul motorului electric, prin cea a motorului termic sau a ambelor surse. In mod normal, la pornirea de pe loc si la deplasarea cu viteza redusa, masina este propulsata silentios doar de catre motorul electric – rezultand astfel zero emisii de CO2 si zero consum de carburant. Motorul termic intra fluid in actiune odata cu cresterea vitezei, iar, atunci cand este necesar, motorul electric poate asigura un surplus