ONLINE: Spotify lanseaza azi propriul API – Spotify Apps



Aplicațiile sunt viitorul! O arată telefonia mobilă [unde telefoanele cu Android se bat cu iPhone-urile pentru cat mai multe aplicatii], o arată Facebook [care își datorează succesul în mare parte aplicațiilor externe] și Goole Plus [care încearcă să atragă dezvoltatorii să producă software pentru produsele lor].

Azi s-a anuntat Spotify Apps – platforma de aplicații “3rd party”.

Pentru norocoșii care au cont* asta inseamnă: știri despre artiștii, karaoke în paralel cu muzica ascultată, datele concertelor și multe alte opțiuni. Aplicații pe care le vom descoperi pe masură ce apar detalii! [*Spotify nu s-a lansat oficial în România]

Un exemplu: aplicația ziarului The Guardian ofera posibilitatea sa asculți muzica artiștilor din articolele din publicație. Vezi mai multe detalii aici.

Iata cateva aplicații anunțate azi:



Vă amintesc că Spotify este o companie suedeză care a revoluționat industria muzicală europeana anul trecut iar anul acesta a reușit să intre pe piața americană și să încheie un contract cu Facebook pentru ca utilizatorii sa fie conectati la cele două servicii. Mai multe detalii despre colaborarea Spotify-Facebook aici.

Acum câteva zile compania a anuntat 2,5 milioane de utilizatori platitori.

E important de spus că Spotify este serviciul de music streaming care aduce cei mai multi bani caselor de discuri și artiștilor din intreaga lume. Si e pe locul 2 ca incasari din muzica online dupa celebrul iTunes [care este “doar” un magazin online, fără posibilitatea de a asculta].

Articol în construcție…