Fuego vs Ignat Day

 

 

Oh da! Așa da remix! Esemdi did it again! :-)

Dați play la melodie și ascultați colinda mea… Mă folosesc de ocazie să vă trimit pe MarketOnline.ro unde azi sunt reduceri și porcușori de lapte cu măr în gură!

Cică azi este Ignat Day despre care știu mai puține decât voi, dar mă tratez cu Wikipedia:

In vechiul Egipt, desi porcul era considerat un animal dezgustator, oamenii il jertfeau si il mancau, ritual in cinstea zeului Osiris, intr-o anume zi din an. Dupa multe milenii de la atestarea porcului ca divinitate, romanii pastreaza multe elemente ale cultului: il sacrifica ritual la Ignatul Porcilor (20 decembrie), i se imita glasul cu un instrument special, numit surla, apare in folclorul si in jocurile de copii (De-a Poarca, Purceaua) si, mai ales, are o colinda Siva, probabil numele marelui zeu indian, Shiva. Cunoscuta masca a colindatorilor, imbracata si jucata de un fecior (Capra, Turca, Cerbul etc), este inlocuita in colindul Siva cu capul impodobit al porcului jertfit la Ignat. Obiceiul a fost atestat in Europa numai la romani si aromani, iar in Asia la indieni.

Taierea porcilor avea loc intr-o anumita zi, la Ignat (20 decembrie), si intr-un anumit moment al zilei, de obicei in zori sau dimineata. Credinta ca porcul isi viseaza moartea in noaptea de Ignat, prinderea si injunghierea animalului, efectuarea diferitelor semne rituale pe corpul neinsufletit, jumulirea parului pentru confectionarea bidinelelor, parlirea sau jupuirea pielii pentru opinci, taierea corpului in bucati etc. ofereau suficiente momente pentru savarsirea practicilor rituale menite sa preintampine stingerea “semintei” porcilor, sa asigure sanatatea gazdei in noul an, sa alunge spiritele rele, sa prezica vremea pe o perioada mai indelungata de timp, sa fertilizeze ogoarele pentru a obtine roade bogate.

Mai multe despre această zi de reduceri porcoase aici :-)

Asa ca daca ai ratat Black Friday si nici porc de Craciun nu ti-ai luat, avem o solutie pentru tine: vino la MarketOnline si cumpara-ti cadourile pentru cei dragi la preturi reduse cu pana la 50% si in plus poti castiga un porc intreg din care sa-ti prepari bunatatile pentru masa de Craciun.

Bineinteles ca tu hotarasti daca vrei sa ti-l trimitem pe Ghita intreg sau direct “aranjat”. Te asteptam marti 20 Decembrie 2011 de Ignat Day pe MarketOnline.ro

Toti cumparatorii din ziua de Ignat vor fi inscrisi automat la tombola, iar in data de 21 decembrie vom afla care dintre acestia il va castiga pe Ghita. “Taierea preturilor” va incepe conform traditiei in zorii zilei si nu se va termina dimineata, ci doar la lasarea intunericului.

“Taierea preturilor” va incepe conform traditiei in zorii zilei si nu se va termina dimineata, ci doar la lasarea intunericului.