COPYRIGHT: Chinezii de la Baidu nu mai sunt pirati, zic americanii


Baidu Google China

Acum câțiva ani Baidu a intrat pe lista neagră a guvernului american pentru că… pirata! Baidu.cc este motorul de căutare cel mai popular în China și nu face mai mult sau mai puțin decât Google, dar Google este o companie americană și e văzută cu alți ochi :-)

Ba nu, Baidu e chiar mai bun decât Google pentru că oferă acces liber la mp3-uri. Vezi mp3.baidu.com! Nu doar descărcare de mp3-uri, ci și streaming imediat și gratuit! Ceea ce, să fim sinceri, este cu câțiva ani înaintea Google + Amazon + iTunes. Dar asta se poate doar în țara în care s-a inventat “pirateria”…
Anul trecut justiția chineză nu a dat curs cererilor americane privitoare la pirateria de pe site-ul Baidu, vezi mai multe detalii aici.
Anul acesta însă chinezii au vrut să intre în legalitate și au semnat contracte de licență cu 3 dintre cele 4 mari case de discuri: Universal Music, Sony Music și Warner. Din vara 2011 Baidu plătește drepturi pentru casele de discuri și compozitori.
Așa că săptămâna aceasta, în sfârșit, guvernul american a scos site-ul de pe lista neagră a serviciilor care încurajează pirateria. ThePirateBay a rămas pe listă.
Via Hypebot și Bloomberg.