Program de muzica Reason

REASON: Program de muzica pentru curajosi

Program de muzica = software pe computer care ajută compozitorul sau DJ-ul să creeze muzică. Poate cel mai original dintre ele este Reason Propellerhead care a inventat singur o nișă unde alte soft-uri nu au curaj să intre.

Songs made with Reason by Propellerhead

Când toate programele se duc în aceeași direcție, Propellerhead face totul altfel. Din acest motiv Reason nu este cel mai popular soft pentru muzică, dar are fani puternici!

Reason versiunea a 6-a a devenit un program de muzica pe computer complet pentru compus, editat, înregistrat, mixat și masterizat muzica. Cu ajutorul procesoarelor și samplerelor construite de Propellerhead special pentru Reason, programul devine foarte flexibil și puternic. De asemenea există ReWire – un sistem de interconectare a programului cu soft-uri externe precum plugin-urile DirectX, programele Cubase, FruityLoops etc.

Se zvonește că Prodigy au produs întreg albumul “Always Outnumbered, Never Outgunned” în Reason și că Will.I.Am a reinventat sound-ul Black Eyed Peas datorită acestui program.

La început Reason era folosit doar pentru ritmuri și sunete de bas, ca apoi compozitorul să folosească rezultatul într-un program mai complex unde înregistra toate instrumentele și vocile, iar apoi le mixa și le masteriza. Mai nou programul permite și înregistrarea vocilor, ceva care nu exista în vechile versiuni. Astfel Reason devine un program de muzica [software] în care poți lucra de la primele sunete la masterul final al melodiei.

Program de muzica Reason

Vă las cu un tutorial găsit pe YouTube despre cum să creezi celebrul bas de dubstep atât de popular anul acesta:


Ce program de muzica folositi pe calculator? Care este cel mai tare program de muzica din lume?