Foto: Tiberiu Crisan

TV: 5 motive pentru care ar trebui să o trimitem pe Antonia la finala Eurovision 2012

Foto: Tiberiu Crisan

Preselecțiile și semifinalele concursului Eurovision România sunt în fiecare an motive de scandal. Pasiunile sunt mari înainte de vot iar apoi ne amintim [de fiecare dată!] că este un concurs mai mult geo-politic decât de divertisment…

Unele țări nu lasă cetățenii să voteze melodia care să-i reprezinte și aleg un artist și o melodie puternică din oficiu.

Televiziunea Română face un mix între cele două idei: alege un număr de artiști preferați și apoi ne lasă să-i votăm. Sigur, lista inițială este foarte lungă dar ea se va reduce foarte mult după ce majoritatea artiștilor și trupelor propuse vor refuza [pun pariu că Smiley și Voltaj, de exemplu, nu vor dori să participe!].

Eu vă propun un artist care ne poate reprezenta foarte bine la Baku: Antonia Iacobescu.

Iată atuurile Antoniei pentru a ne reprezenta la Eurovision 2012:

1. Voce bună

O voce bună, o voce puternică și personală este o condiție necesară [dar nu suficientă] pentru un artist bun. Iar la Eurovision se cântă pe bune în semifinale și în finale.
Atu: Antonia are una dintre cele mai bune voci din noul val de artiști români!

2. Accentul și cunoașterea limbii engleze

Muzica este un limbaj internațional, dar sunt șanse mici să ai succes în Europa cu o melodie în altă limbă decât engleza.
Atu: Antonia a copilărit în Statele Unite și vorbește perfect limba engleză!

3. Look

Eurovision este un concurs televizat în care imaginea și prezența scenică sunt foarte importante. Hai să fim sinceri: o fată frumoasă are mult mai multe șanse decât o trupă de rockeri! Deși Finlanda a fost excep cu Lordi.
Atu: Antonia este superbă!

FOTO: FHM

4. Fresh

Degeaba ai voce și cunoști limba engleză dacă ești blocat în anii ‘90 ca stil vestimentar, ca imagine și ca interpretare. Europa vrea fețe noi, vrea să fie surprinsă.
Atu: Antonia știe să cânte dance, popcorn, synth-pop – stiluri ale momentului în Europa!

5. Putere financiară

Hai să fim sinceri și să recunoaștem că artiștii care reprezintă România trebuie să aibă bani! TVR plătește câteva emisiuni la televiziunile din Europa, dar sunt foarte puțini bani și nu ajută decât o promovare minimală. Trupa SISTEM a investit multe mii de euro pentru a face un show complex și pentru a se promova în țările cu putere de vot, iar rezultatul excepțional din acel an arată că au fost bani investiți inteligent.
Atu: Antonia și soțul ei au o situație financiară foarte bună, independentă de cariera muzicală a artistei.

Bonus: Un alt atu al Antoniei ar fi ca Tom Boxer să-i compună melodia pentru Eurovision. Îmi este foarte clar că cei doi au o chimie bună și lansează împreună hituri. Tom Boxer nu este doar un compozitor dance foarte bun ci și un om care știe ce se poartă în acest moment pe piața europeană, și de asemenea un regizor inspirat care poate fi un plus de valoare!

Fotografii: BestMusic, FHM.

—————–

Ce părere ai despre această propunere? Ce alt/ă interpret/ă ne-ar reprezenta cu succes anul acesta la Eurovision?