TV: Boldea oferă posibilitatea televiziunilor să facă un pic de geografie pentru români

Realitatea tv Boldea

Câteva imagini SF acum la TV: televiziunile de știri urmăresc pas cu pas avionul cu care vine deputatul Mihail Boldea, cel care a fost căutat câteva zile [deși toată lumea știa unde este, se pare]. Nici Michael Jackson, Madonna sau Tony Blair nu a fost urmărit așa de aproape precum este acest Boldea.

Dar hai să vedem ce se spune acum la televizor:

Reporterița noastră urmărește cu atenție traseul avionului cu care vine Boldea…

Urmărește cu atenție! :-) Avem nevoie de un om dedicat pentru a urmări un avion pe hartă! Raluca, reporterița noastră începe să ne explice:

Hai să urmărim traseul exact al aeronavei: a plecat din Amsterdam, a depășit Austria, republica Cehă, a trecut peste Ungaria…

Am plecat din cameră dar sunt sigur că ne-a mai spus: A servit un sandviș, a tras un pui de somn deasupra Ungariei, apoi a făcut cu ochiul unei stewardese. Voi înțelegeți ce importantă știre se desfășoară în fața noastră? Raluca continuă:

Aeronava a intrat în spațiul românesc, este acum undeva între Oradea și Brașov… Probabil deasupra Sibiului…

În acest moment mi-am dat seama: în sfârșit televiziunile din România au înțeles că au ȘI un scop educativ pentru cetățean!

Iată, RealitateaTV, Antena3 și RTV încep în sfârșit să ofere informații importante și să facă un pic de educație! De ce nu ne spun un pic despre formele de relief, despre depresiuni și podișuri, râuri și izvoare? Despre industria și orașele din traseul lui Bordea. Liceenii se pregătesc pentru Bacalaureat și iată!, televiziunile îi pot ajuta la examenele de geografie.

Eu cred că Boldea este un misionar. Un om care readuce educația la TV.

Datorită lui românii află în sfârșit care sunt țările europene pe care un avion le parcurge din Olanda în România. Datorită lui avem ocazia să aflăm formele de relief de la Nord-Vest către Sud-Est.

Kafka este din nou cel mai bun prieten al românilor.