ONLINE: UDemy – cursuri online

Azi vă prezint o academie online – Udemy.com.

Apropo de discursul pe care l-am avut acum două săptămâni la Colegiul Economic Viilor.

Internetul nu este doar pentru download filme și muzică, pornografie, poze cu pisicuțe amuzante. Această rețea mondială este o revoluție pentru rasa umană, atât în domeniul comunicațiilor cât și în domeniul informației. Sigur, suntem doar la început și mai avem de învățat cum să folosim tehnologia…

Udemy.com este un site care publică cursuri video din diferite domenii: afaceri, economie, programare, arte, sănătate, limbi străine, muzică etc. Majoritatea cursurilor sunt gratuite, dar sunt și câteva cursuri pentru care trebuie să plătești între 5 și 250 dolari.

Câteva exemple pe care vi le recomand:
Principii de bază în teoria piețelor concurențiale
Cum să realizezi o pagină Facebook pentru compania sau organizația ta.
Baze de date MySQL pentru începători

Alte site-uri cu cursuri online: Learnable.com și Edufire.com. Găsiți cursuri gratuite și pe OpenCulture.com (peste 450 de cursuri!).

De asemenea celebra universitate americană Standford a anunțat acum câteva săptămâni că oferă cinci cursuri gratuite online pe Class.Coursera.org. Universitatea din Silicon Valley a dat 17 câștigători ai premiului Nobel până în prezent.

Pentru artiști: Am găsit câteva cursuri gratuite despre istoria muzicii și compoziție pe site-ul universității Massachussets Institut of Technology.

Opțiuni gratuite pentru a deveni mai informat și mai educat există. Trebuie doar să vrem.