OFFLINE: Anvelope de iarnă, anvelope de vară

Saab 93 alb negru
Cu frică în suflet am fost săptămâna asta să-mi schimb anvelopele de iarnă pe care le țineam montate încă din octombrie anul trecut [mai țineți minte nebunia mediatică cu noua lege?]. Știu, mai e puțin și plecăm la mare, dar mă uit la Meteo și văd că ninge iar în Carpați… Înțelegeți deci confuzia în care mă aflu.

În școala generală am învățat că există patru anotimpuri. Așa era “pe vremea mea”: după iarnă venea invariabil primăvara, apoi prin iunie venea cu siguranță vara, apoi toamna cu școala și pe la sfârșitul lui noiembrie începea să fulguie și să vină iarna. Apoi am descoperit California în ianuarie unde lumea făcea plajă și se plângea de frig la 22 de grade. Atunci am înțeles că anotimpurile astea au și ele o mândrie a lor, nu sunt mereu la fel peste tot pe Glob.

Apoi am fost în Finlanda și am văzut că soarele nu apune la 12 noaptea, ci dimpotrivă, se întoarce spre noi după miezul nopții. Nici ziua și noaptea nu mai sunt cum știam eu că sunt…

Următorul an am mers cu decapotabila în Alpi și am urcat până pe la 3200 de metri altitudine, cu jenți slim și inima strânsă. Atunci am înțeles că suedezii știu să facă mașini, deși nu se bat cu pumnii în piept.

Acum câțiva ani am urcat un drum înzăpezit la Bran cu un Clio Symbol de 1.2 L. Acolo unde alții nu au reușit, micuța mașină a ajuns plină de bagaje și instrumente muzicale sus în deal.

Ce vreau să vă zic astăzi: indiferent de tipul autoturismului, de anotimpuri și de continente te descurci dacă ai anvelope potrivite. Și răbdare, dar despre acest subiect într-un articol viitor.

Link-uri: Anvelope de vară + Anvelope de iarnă