REMIX: LegitMix – vinde legal remixurile si mashup-urile tale



Pe Internet găsești mii de remixuri și mashup-uri noi zilnic. Marea lor majoritate sunt bootleg – neoficiale. Ilegale, așadar. Artiștii și casele de discuri privesc cu îngăduință această practică ilegală și nu îngrădesc remixerii [în afară de Prince care a anunțat acum câțiva ani că vrea să interzică preluările melodiilor lui]. Dar toți ar vrea să scoată bani din această piață underground, atât remixerii cât și artiștii și label-urile care dețin drepturile de autor.

LegitMix vrea să rezolve această situație oferind o simplificare a întregului proces de remixare și aducând “la lumină” aceste producții bootleg. Artiștii realizează remixuri folosind sample-urile din piesele originale apoi realizează pachete cu melodiile originale, apoi vând aceste pachete pe internet. Pachetele vor fi vândute cu prețurile hotărâte de tine la care se adună prețul fișierelor originale folosite în remix. Mai multe detalii aici.

Este un drum lung până când această piață a remixurilor și a mashup-urilor va ieși la lumină și toți cei implicați vor fi recompensați pentru munca și talentul lor. LegitMix este un prim pas.