TOP: Cei mai bogati 10 artisti din lume

Cei mai bogati - top

Niște estimări, desigur. Bono este pe prima poziție mai ales datorită acțiunilor pe care le are la Facebook [2,3% din companie prin intermediul Elevate Media], cumpărate înainte de listarea la Bursă. Dar și pentru că este în cea mai tare trupă rock din toate timpurile :-)

Nu mă surprinde poziția Madonnei sau a lui Elton John, sunt artiști care au lansat zeci de albume și au cariere de peste 25 de ani, dar mă surprinde un pic poziția cântereței Mariah Carey care nu a excelat decât în câțiva ani. De asemenea trebuie să observ și prezența celor doi antreprenor: Jay-Z și P.Diddy – artiști care fac mai mulți bani din modă și afaceri auxiliare decât din muzică.

Paul McCartney este o prezență obișnuită a topurilor de încasări, fiind aproape în fiecare an cel mai bogat artist englez în topul Forbes.

Probabil Michael Jackson ar fi și el în listă dacă ar trăi, mai ales datorită celor 50% din compania Sony/ATV care deține drepturile de autor pentru Beatles [atenție: drepturile de autor sunt ale membrilor Beatles, dar compania Sony/ATV se ocupă efectiv de banii care vin din difuzări, licențieri, preluări etc.], Linkin Park, Snoop Dogg, Akon, Christina Aguilera și alte sute de nume mari! Valoarea Sony/ATV era estimată la 2 miliarde de dolari în 2010.

Vezi și topul veniturilor celor mai tari DJ în 2011.

Via MTV.com