OFFLINE: Nici iarna, nici vara nu dorm – Connect-R are dreptate


Hi-Q 2000_2012.jpg

Probabil v-ați săturat de hitul lui Relu, că e peste tot la radio, pe terase, în taxiuri, pe telefoanele mobile, în reclame [așa cum ar trebui să fie un hit de vară care se respectă]. Dar dacă mă dau doi pași în spate, dacă stau strâmb ca să gândesc drept pot să vă spun câte ceva despre “Vara nu dorm”.

[Paranteză: Îmi place mult Connect-R că poate/vrea să facă lucruri diferite și că nu se plafonează într-un singur stil muzical. A început cu hip-hop-ul și l-a făcut bine, apoi reggae, apoi popcorn și dance. Acum iar reggae, dar mult mai pop, mult mai modern. Un artist care se poate adapta mai multor sound-uri și totuși să-și păstreze stilul personal este un artist adevărat.]

Ce îmi vine mie în minte când aud “Vara nu dorm”?

Verile când făceam emisiuni la mare.

Întâi am avut succes ca prezentatori TV în 2000, apoi ne-am re-apucat serios de compus și am dat lovitura cu adevărat în muzică în 2001, cu “Cât te iubeam” și “Un minut”. [mulțumim Bobby Stoica pentru acel refresh de sound!]

În vara anului 2001 aveam 8 emisiuni pe lună și zeci de concerte pe Litoral dar și în țară. Nu ajungeam acasă din luna mai până în septembrie aproape nici măcar o noapte. Uneori, după câte un concert nebun în Costinești, pe la 4 dimineața ieșeam pe faleză și mă plimbam singur, cu gândurile mele, cu visele mele. Priveam oamenii, stăteam pe băncuțe sau pe trepte. Nu mergeam în club că eram prea obosit și de atunci încercam să-mi protejez urechile și nervii :-)

Mă plimbam cu gluga în cap, anonim, discret, privind oamenii cum se distrează, cum se îmbată, cum se îndrăgostesc, cum se ceartă.

Zorii zile mă prind cum pe plajă mă plimb…

Eram deja fericit după mii de km de bătut prin țară, hituri la radio și la TV peste tot, concerte cu mii de oameni care țipau isteric, emisiuni în direct. Nu aveam nevoie de mai multă adrenalină, voiam doar să trăiesc clipa liniștit, eu cu mine, pentru a avea timp să sedimentez bucuria și energia pe care o acumulasem peste zi, temându-mă că o să treacă momentul de glorie și eu o să-l uit… Sau nu o să-l gust îndeajuns… Sau nu voi fi destul de recunoscător pentru ceea ce primisem, atât de repede, atât de frumos.

Când Connect-R spune că nu doarme, în capul meu se derulează un film frumos, în care presonajul principal nu doarme pentru că vrea să trăiască fiecare clipă cu bucurie și cu recunoștință, știind că fiecare clipă este unică și fiecare zi este o minune.

Probabil alții se gândesc că el nu doarme vara pentru că petrece în cluburi sau pentru că are multe concerte. Dar cum Connect-R are foarte multe concerte DUPĂ ce a lansat această melodie, îmi place să cred că și el s-a gândit tot la bucuria vieții de zi cu zi.

Și chiar dacă Relu nu s-a gândit la același lucru… nu contează! Fiecare melodie rezonează altfel în sufletul fiecăruia, asta e suprema frumusețe a muzicii.

Eu vara nu dorm, nici iarna. Eu trăiesc.