MUSIC: Orasele cele mai muzicale pe Internet


Orase top muzica share

Anglia, Brazilia și Turcia sunt pe primele locuri în topul orașelor cu cele mai multe melodii prin share [cum traduci în limba română acest verb?]. Topul e completat cu orașe din Spania, India, Statele Unite și Japonia.

Marile puteri ale lumii sunt altele când vorbim despre muzica online… Vezi și discuția despre țările cu cea mai mare piraterie online în domeniul muzical și țările cu cele mai multe descărcări ilegale de muzică – acolo vei regăsi Brazilia, Statele Unite și Spania pe primele locuri. Plus articolul cu cele mai mari paradisuri ale piraților online.

Când vorbim despre muzica online discuția nu se poate opri la descărcări ilegale, deși și acestea ne dau indicii despre popularitatea muzicii, penetrarea Internetului din țara respectivă, despre artiștii populari în acele teritorii. Muzica online poate fi ascultată [legal pe YouTube, Last.FM, Pandora, Spotify ș.a.m.d. sau ilegal], comentată [pe Twitter, Facebook, YouTube, bloguri etc.], distribuită prin share. Țările din acest top nu sunt doar țări unde cetățeanul are acces facil la Internet ci sunt țări cu fani adevărați, fani care iubesc muzica pe care o ascultă și o împărtășesc cu prietenii.

În jurul unui artist popular sau a unui hit la modă se adună comunități – oameni care seamănă și care vor să stea [hang out] împreună.

Împărțirea în popoare și țări și județe și principate mi se pare depășită în secolul XXI… Acum mai ușor ne împărțim în Republica Drake, Regatul Rihanna, Principatul One Direction, Județul Coldplay.

Hai și tu dacă simți așa…