VIDEO: Puterea votului tău – Jay-Z



Se apropie alegerile din toamnă de la americani și marile personalități ies în față și susțin public unul dintre cei doi candidați. Mi se pare frumos așa, mi se pare cinstit: vedetele [modelele] să spună public pe cine susțin, iar politicienii să spună clar cine sunt cei le care plătesc campania electorală.

Când nu ascunzi nimic… nu are de ce să-ți fie teamă. Faci greșeli, desigur, dar arăți că ești bine-intenționat și că înveți din greșelile tale. Lumea știe pe cine ai în spate, iar dacă ești o marionetă măcar alegătorii știu a cui marionetă ești! În cazul politicienilor din țările cu democrații vechi alegătorii simt repede oamenii slabi pregătiți sau manipulați, dar asta e altă discuție.

Vorbeam zilele trecute despre refuzul trupei BUG Mafia de a se asocia cu partidele politice, oricât de greu ar fi acest gest. Este un drum pe care ei l-au ales. Un alt drum este cel în care te informezi și apoi faci o alegere conștientă și clară. Vei găsi pe Wikipedia lista cu personalitățile care îl susțin public pe Obama și lista celor care îl susțin public pe Romney pentru alegerile din noiembrie 2012 [oameni politici, oameni de stat, sindicate, organizații neguvernamentale, artiști, actori, producători, scriitori, sportivi etc.]

Celebrul este mesajul lui Kanye West într-un teledon televizat urmărit de întreaga Americă: “Bush doesn’t care about black people”.

Personalitățile care apar la televizor și devin modele pentru milioane de oameni au obligația morală de a susține cauze mai puțin “populare”, au obligația de a fi informați și de a informa.

De câteva zile Jay-Z îl susține public pe Obama.

Când vom vedea și la noi artiști de top susținând public politicieni și măsuri politice?