POLITICS: Discursul lui Mitt Romney după înfrângerea în fata presedintelui Barack Obama


Am urmărit dezbaterile televizate între cei doi candidați și am simțit o mai mare apropiere față de stilul lui Barack Obama, față de argumentele și atitudinea lui. Mi s-a părut mai echilibrat, mai informat și mai apropiat de valorile americane tradiționale. Președintele american a câștigat acum 4 ani cu un discurs de stânga și acum a câștigat din nou folosindu-se atât de argumentele din 2008 cât și de experiența câștigată între timp. Plus capitalul de imagine pozitiv pe care l-a câștigat prin retragerea trupelor din Afganistan și prinderea lui Osama Bin Laden.

Mitt Romney este un afacerist abil și un politician extraordinar, dar personal simțeam în discursurile lui influența cercurilor de interes din domeniul bancar și petrolier ceea ce nu mi-a plăcut. E bine să faci bani și să faci afaceri dar politica a avut de suferit atunci când companiile multinaționale au avut prea mare inflență. Apoi am aflat și sursele banilor pe care candidatul republican le-a primit în campanie și temerea mea s-a adeverit: Goldman Sachs, Morgan Stanley, JP Morgan, Citigroup, Credit Suisse.

Spre comparație, iată cei mai mari susținători financiari ai lui Barack Obama: Universitatea din California, Microsoft, Google, Universitatea Harvard, Universitatea Stanford.

Așa că m-am bucurat când am aflat azi dimineață că Obama a câștigat un nou mandat. Am mai multă încredere într-un om echilibrat, care vrea pace și vorbește mai mult despre oameni decât despre companii.

Cu toate acestea vă rog să urmăriți filmarea de mai sus cu cel care a pierdut. Fair-play, responsabilitate, eleganță.

Aș vrea și eu politicieni români ca acești doi politicieni americani.