ONLINE: Revolutia română în direct pe… Google!

Excelentă inițiativă a Google în România: filmările realizate de TVR în timpul Revoluției din 1989 au fost digitalizate și pot fi vizionate gratuit pe Internet la adresa Google Cultural Insitute

Benzile magnetice se demagnetizează și se distrug în timp, dar fișierele digitale sunt eterne, așa cum ar trebui să fie și recunoștința noastră.

Claudiu Săftoiu, președinte TVR: „Televiziunea Română deţine un excepţional tezaur de imagini în arhiva sa, în care se regăsesc frânturi din istorie. TVR este prima televiziune din lume care a transmis o revoluţie în direct.”

Steve Crossan, Head of Google Cultural Institute: „Aceste expoziţii ilustrează foarte clar importanţa includerii arhivelor în mediul online. Fiecare prezintă o relatare diferită a unui moment important din istorie şi ne reaminteşte motivul pentru care evenimentele din trecut trebuie spuse mai departe, din mai multe puncte de vedere. Includerea materialelor istorice pe Internet poate nu doar să atragă un public nou şi global, ci şi să păstreze aceste perspective pentru generaţiile viitoare”.

Via Pagina De Media.