Deezer Volvo

MOBILE: Deezer, în sfârsit accesibil si pe mobil în România!

Deezer Romania gratuit

Am aplaudat intrarea oficială a Deezer în România acum câteva luni. Dar degeaba românii au acces la aplicații legale de muzică online dacă aceste site-uri nu sunt susținute din interior, de ISP-uri mari!

De ce e important Deezer?

Deezer este site-ul francez care a inovat în domeniul muzicii online încă din 2007, chiar înainte de MySpace Music și Imeem. După ce Imeem a fost cumpărat și închis de MySpace, apoi MySpace Music a devenit un dead-end road, soluțiile legale pentru streaming audio păreau că sunt sortite eșecului! Deși toți internauții ascultă și descarcă muzică zilnic pe Internet, sunt puține servicii online de succes care să aibă și sprijinul marilor case de discuri… Așadar, sunt puține site-uri legale. Deezer este unul dintre aceste site-uri legale și echipa franceză a început o ofensivă mondială puternică la începutul acestui an, intrând în zeci de țări și semnând parteneriate cu companiile locale pentru promovarea artiștilor.

La noi se vorbește mult despre Spotify [soft-ul suedez care a atras atenția tuturor în ultimii doi ani] și e normal să se facă aceste comparații. Ca număr de melodii, cele două servicii europene se mândresc cu un catalog de 20 de milioane de melodii. Diferențele majore constau în model: Deezer este un site cu muzică gratuită, Spotify este o aplicație. Ambele servicii au și abonamente pentru accesul pe telefonul mobil.

La teritorii avem câteva diferențe notabile: Deezer accesibil în Franța, fostele state URSS și statele est europene inclusiv România. Spotify în Suedia, Germania, Anglia și Statele Unite – deci nu e accesibil în România deocamdată.

Concurența este foarte importantă în acest domeniu, prețurile scad foarte mult atunci când sunt mai mulți “jucători” pe piață, apar ofertele speciale, fanii au de câștigat și de asemenea artiștii și compozitorii au de câștigat.

deezer colaj mobil

Iată că Orange face un pas foarte important pentru industria muzicală românească și introduce abonamente speciale pentru fanii muzicii online: abonații noi cu abonamente Panteră Orange primesc gratuit 6 luni de abonament PREMIUM+ la Deezer!

Pentru alți abonați Orange există de asemenea o ofertă foarte bună: 4,99 euro (inclusiv TVA) pentru un abonament PREMIUM+.

Asta înseamnă că sute de mii de români vor avea acces la peste 20 de milioane de melodii pe computer, tabletă sau pe telefonul mobil! Eu folosesc Deezer pe telefon și îmi place pentru că oferă multă muzică veche dar are și recomandări de albume noi. De exemplu am descoperit noul single 50 Cent feat Eminem & Adam Levine pe care îl așteptam de mult – “My Life”. Sau noul album No Doubt lansat acum câteva zile – “Push and shove”. Sau mult-așteptatul album Muse “The 2nd Law”. Dar și materiale clasice precum “Bad (Deluxe Version)” Michael Jackson.

Știu că sunt și pe YouTube, dar acolo calitatea nu este extraordinară și mă enervează miile de versiuni din care eu trebuie să găsesc varianta oficială. Plus că YouTube îmi dă informație video care îmi mănâncă multe date mobile…

Deezer este foarte ușor de folosit iar noul design m-a cucerit. Și pe Costin de asemenea :-) Despre site-uri bune cu muzică online am vorbit de multe ori, citește aici și aici două dintre cele mai bune articole.

Și, da, vei găsi Hi-Q pe Deezer, suntem acolo de mulți ani!

Hi-Q pe Deezer screen

Mai multe despre oferta Orange pentru Deezer găsiți aici.
Dacă vreți să vedeți ce gusturi muzicale [dubioase] am, contul meu Deezer îl găsiți la adresa http://www.deezer.com/en/profile/21635113