Top 10 hituri

MUSIC: Top 10 hituri care au fost refuzate initial

Top 10 hituri refuzate… pentru că nu toate hiturile au o viață ușoară! Majoritatea hiturilor din muzica pop sunt realizate de compozitori pentru a fi vândute apoi celui mai bun artist. Uneori o melodie ajunge la mai mulți artiști/trupe iar apoi, în funcție de negocierile dintre echipa artistului/trupei și compozitor, piesa este înregistrată de un anumit artist.

Iată câteva hituri internațioanale care au fost refuzate inițial, ca apoi să fie preluate de un artist care a fost propulsat în topuri datorită respectivului hit!

Top 10 hituri

10. “Let’s Get Loud”

Refuzat de… Gloria Estefan
Lansat de… 
Jennifer Lopez
Sincer să fiu piesa sună a hit Gloria Estefan, dar se pare că artista nu a fost de acord. Mai bine pentru J.Lo care a înregistrat un mare succes cu piesa în anul 2000.

09. “Don’t Cha”

Refuzat de… Paris Hilton
Lansat de… 
The Pussycat Dolls
Single-ul a fost folosit de PCD la debut și bine au făcut! Hitul le-a dus sus de tot în topuri pe fetele dansatoare, iar pe Nicole a propulsat-o între vedetele momentului.

08. “I’m A Slave 4 U”

Refuzat de… Janet Jackson
Lansat de… 
Britney Spears
Track-ul produs de The Neptunes s-a potrivit foarte bine divei care dorea să promoveze o imagine mai sexy, mai curajoasă. Piesa este una dintre preferatele mele și cred că Janet ar fi făcut bine să o primească.

07. “How Will I Know”

Refuzat de… Janet Jackson
Lansat de… 
Whitney Houston
Echipa lui Janet a refuzat melodia, dar a intervenit Clive Davis [unul dintre cei mai tari producători americani din toate timpurile] și piesa a ajuns la Whitney Houston. În câteva luni “How Will I Know” a devenit unul dintre cele mai mari hituri ale divei.

06. “Umbrella”

Refuzat de… Britney Spears
Lansat de… 
Rihanna
Britney este una dintre cele mai căutate cântărețe din muzica pop, așa că ea apare des în acest top, atât la hituri ratate cât și la hituri salvate. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat cu cariera Rihannei, care atunci era la început, dacă The Dream nu ar fi încercat și alte uși după refuzule chipei lui Britney Spears.

05. “Niggas in Paris”

Refuzat de… Pusha T
Lansat de… 
Jay-Z & Kanye West
În hip-hop melodiile constau în instrumentale [negative] și refren [the hook] pe care rapperii apoi compun versurile. Se întâmplă des ca track-uri bune să ajungă la mai mulți artiști… Cel mai bun exemplu este Timbaland, ale cărui instrumentale le auzeam peste tot la un moment dat, aproape identice. Jay-Z și Kanye West au rupt toate topurile cu acest “Niggas in Paris”, cel mai mare hit de pe albumul lor multi-premiat “Watch The Throne”.

04. “S.O.S.”

Refuzat de… Christina Millian
Lansat de… 
Rihanna
Jay-Z este producătorul care a descoperit-o pe Rihanna și apoi s-a ocupat personal de cariera ei. Din acest motiv artista a avut mereu melodii bune, indiferent de stilul muzical pe care l-a abordat. “S.O.S.” este un track pop-dance care conține un sample din hitul “Tainted Love”. A ajuns pe prima poziție a topului Billboard unde a stat trei săptămâni.

03. “Rock Your Body”

Refuzat de… Michael Jackson
Lansat de… 
Justin Timberlake
Refuzat de Michael pentru albumul lui “Invincible”, melodia produsă de producătorii The Neptunes a ajuns pe albumul de debut al lui Justin. Și nu e singurul hit produs de cei doi producători pentru fostul solist N‘Sync!

02. “Since U Been Gone”

Refuzat de… Pink
Lansat de… 
Kelly Clarkson
Celebrul compozitor suedez Max Martin a compus această melodie cu gândul la Pink, dar după ce artista l-a refuzat, Clive Davis a insistat ca piesa să fie interpretată de altă voce bună din pop: Kelly Clarkson. Artista s-a lansat datorită acestei balade rock și a devenit una dintre cele mai apreciate dive din State.

01. “We Found Love”

Refuzat de… Nicole Scherzinger [ex-Pussycat Dolls]
Lansat de… 
Rihanna
Artista din Barbados a avut multe piese bune și multe-multe hituri în carieră. Dar niciunul mai mare decât “We found love” – hitul compus de producătorul englez Calvin Harris. Piesa a stat 8 săptămâni pe prima poziție a topului Billboard american devenind cel mai mare hit din cariera artistei! Acum Nicole zice că regretă că a refuzat piesa. De altfel, și Leona Lewis a ieșit în presă acum câteva zile spunând că a refuzat piesa de asemenea

Articol adaptat după Billboard.com