Google Reader Keep Calm poster

ONLINE: Se închide Google Reader pe 1 iulie 2013!

Nuuuuuuu!!

După mulți ani de Internet m-am atașat de câteva servicii online fără de care nu știu cum aș consuma informația: Gmail, Reader, Twitter.

Google Reader
via TheVerge.com

Alte site-uri nu le folosesc prea des, deși Facebook a crescut mult în ultimul an. Totuși, Facebook este o distracție care poate fi înlocuită oricând cu alte servicii [în special email, Gtalk/Yahoo!Messenger și Twitter]. Dar Reader-ul este locul unde citesc știrile în fiecare zi și chiar de mai multe ori pe zi. Este serviciul care adună blogurile pe care le urmăresc mereu. Este site-ul unde mi-am organizat sursele în funcție de domeniu și importanță, ca apoi să folosesc aceste surse pentru articolele de pe blog sau prezentările mele ca speaker la conferințe. Și ca autor de cărți!

Google Reader Pidjin

Vreau Google Reader!

Și nu mă puneți să mă întorc la Netvibes.

Și nu mă puneți să citesc pe Google Plus de acum. Adică, nu am nimic împotrivă, dar aștept un sistem ușor și deștept pe G+ care să fie la fel de accesibil ca actualul Google Reader!

Ce putem face să oprim închiderea Google Reader? Bloggerii au luat atitudine azi, Manafu ne trimite la o petiție online.

Google Reader Keep Calm poster

Cu ce îl putem înlocui? Dragoș folosește NetNewsWire iar Sabina a căutat câteva alternative: Feedly, Taptu, Pulse. Știu că Alex, Costin și Pyuric sunt fani Google Reader, el ce va face?

Eu mă gândesc la Flipboard [aplicație mobilă pentru iOS/Android] dar și aceasta preluat de la Reader majoritatea conturilor mele. Vezi mai multe site-uri de citit RSS în articolul de pe LifeHacker.com

Tu folosești Google Reader sau alt agregator RSS? Te dezamăgește oprirea acestui serviciu online?