Vine Twitter logo

MOBILE: Vine – Twitter vine cu propriul lui Instagram

Instagram este cu siguranță cel mai de succes serviciu mobil din ultimul an. Ca dovadă și miile de clone, dar și achiziționarea lui de către Facebook pentru 1 miliard de dolari!

Twitter nu e așa de mare precum Facebook dar nici nu își dorește să fie același lucru precum site-ul lui Mark Zuckerberg. Totuși, ambițiile fondatorilor Twitter sunt cel puțin la fel de mari și asta se vede prin achizițiile pe care le-au făcut în ultimele luni. Dar și prin re-lansarea aplicației mobile Vine care a reușit în doar câteva luni să deschidă o nouă nișă: filmulețe extrem de scurte în genul GIF-urilor animate [care au fost și sunt în continuare atât de populare pe Internet].

Vine Twitter logo

Inițial lansată ca aplicație pentru iPhone, Vine a venit acum câteva zile și pe telefoanele cu Android. Motiv pentru care Internetul s-a umplut de filmulețe stupide și/sau amuzante de câteva secunde :-)

Deocamdată e destul de greu de folosit, poate datorită faptului că abia s-a lansat pe Android, poate pentru că aplicația nu face fața conținutului imens care se încarcă pe el…

De asemenea e complicat de salvat și embed, ceea ce e important pentru cei care au bloguri. Cu siguranță că Vine este dedicat celor cu conturi de Twitter și atunci dezvoltatorii se concentrează pe aspectul mobil, nu pe export și web. Vom vedea cum se va dezvolta în continuare și dacă va prinde din urmă Instagram. Un prim semn că Vine are succes este anunțul echipei Facebook care spune că Instagram va permite și conținut video din luna iulie 2013!

Vine îmi amintește de Seesmic – serviciul de short-video lansat de antreprenorul francez Loic Le Meur acum câțiva ani. Loic credea în viitorul video al microblogging-ului [Seesmic era definit ca un Video-Twitter] dar cred că s-a grăbit :-) Seesmic s-a transformat în altceva și serviciul video s-a închis în scurt timp.

Vine pentru artiști

La fel ca și Twitter, Seesmic și Justin.tv, noul serviciu Vine este o oportunitate pentru artiștii care vor să creeze și alt gen de interacțiune cu fanii lor. O interacțiune potrivită vremurilor noastre: mobilă, funny, rapidă, de mici dimensiuni, interactivă.

Luați exemplu de la Snoop Dogg sau de la Jimmy Fallon.

Pe mine mă găsiți cu numele floringrozea. Dar nu vă faceți speranțe, filmulețele mele sunt la fel de scurte ca celelalte :-)