Pro Tools 11

OFFLINE: A apărut noul Pro Tools 11

De săptămâna asta avem noul Pro Tools 11 de la AVID – celebra companie dedicată produselor și instrumentelor muzicale. Compozitorii, orchestratorii și remixerii au posibilitatea de a duce munca lor la un nou nivel cu acest program de muzică performant.

Pro Tools 11

Pentru cine e Pro Tools 11?

Pro Tools este folosit atât de artiștii underground [datorită prețului relativ mic și a mobilității programului] cât și de marii producători precum Dr Dre, Timbaland, Skrillex, Owl City, Scott Storch. Software-ul se poate folosi atât pe sistemele Apple MacBook/MacBook Pro/iMac cât și pe sistemele PC cu Windows. Vezi informațiile legate de computerele pe care poate fi rulat Pro Tools 11 aici.

DJ-ii care mixează melodii sau fac remixuri folosesc în general programe de muzică mai simple, care se concentrează pe loop-uri, precum MixMeister [foarte simplu de folosit], Virtual DJ, Ableton Live.

Orchestratorii și compozitorii care vor să aibă control complet asupra instrumentelor folosesc în general Logic Pro, Cubase și Pro Tools.

Un software pentru compoziție și remixuri foarte folosit în România este FL Studio [Fruity Loops]. Un alt software foarte bun dar mai greu de folosit și destul de rar folosit este Reasoncitește aici un articol despre acest program de muzică.

Ce e nou în Pro Tools 11

Software-ul vine cu o bancă de sunete extinsă [8 GB de sunete], instrumente virtuale, efecte [EQ, compresoare, limitere, flanger etc.]

Lista completă de instrumente și efecte o găsiți aici.

Prețuri Pro Tools 11

Dacă ai o versiune mai veche de Pro Tools trecerea la versiunea 11 este relativ ieftină: între 280 și 450 de euro. Pentru o versiune nouă prețurile sunt destul de piperate, dar produsul merită investiția [având în vedere și pachetele de sunete, instrumente și plugin-uri cu care vine]: 570 – 960 euro.

Preturi Pro Tools 11

Dacă sunteți serioși în pasiunea voastră de a face muzică vă recomand un Pro Tools 11. Pentru cei care fac bani din muzică le recomand și plăcile de sunet Pro Tools HD care vin să pună în valoare programul omonim. Se găsesc pentru vânzare și în România la AV Audio Sys și în alte magazine online.