TAROM logo

Gand despre zbor

Am visat să zbor… Nu e doar un cântec, este o realitate.

Unul dintre visele mele din copilărie era să îmi ridic mâinile și să mă desprind de la pământ. Ușor, ușor, atât de ușor că părea real. Ca și cum ar fi fost firesc doar că descopeream din întâmplare care e secretul.

Un vis care a revenit de mai multe ori în copilărie.

Apoi, când am crescut priveam cu invidie cum oamenii de afaceri mergeau mai des cu avionul decât cu autoturismul. În liceu zborul cu avionul mi se părea un lucru exclusivist, doar pentru miliardari și miniștrii.

În 2013 nu mai e așa complicat să zbori.

TAROM logo

Anul acesta am zburat mai mult decât am zburat toată viața. Lucrurile s-au schimbat mult în țara noastră și se îndreaptă într-o direcție bună: există curse zilnice către orice oraș mai mare din România, prețurile sunt decente dacă îți iei bilet din timp, agențiile și site-urile oferă reduceri serioase. Adaugă cumpărarea biletului online, plata online, check-in online [sau la ghișeele din aeroportul Henry Coandă] și vei vedea că… trăim într-un viitor fericit :-)

TAROM mi-a ușurat enorm viața în ultimul an. Stai să vezi de ce!

Pentru mine, ca artist, cea mai mare problemă nu sunt miile de ore în studioul de înregistrări, sau în sala de repetiții, sau în ședințele de creație. Toate acestea sunt o plăcere și, chit că nu sunt așa de frumoase precum concertele live, fac parte din viața mea și le primesc cu plăcere.

Cea mai mare problemă este timpul pierdut pe drum… Și nu e puțin, hai să facem niște calcule!

Hi-Q concert ianuarie 2013

AUTOTURISM:

Pentru un concert de 90 de minute la Oradea avem următorul program:
– trezit cu noaptea în cap
– 8 ore pe drum în microbuzul trupei
– 1 oră probe de sunet
– 4 ore de pierdut la hotel
– 90 de minute de concert
– puțin somn
– trezit cu noaptea în cap pentru…
– alte 8 ore de drum

Când e vorba de Baia Mare sau Vatra Dornei drumul e și mai lung. Și mergem des în zona aceea!

AVION:

Cu avionul fac maxim o oră și jumătate oriunde aș merge în țară. Adaugă o oră drumul până la aeroport și îmbarcarea [asta doar la dus, în Bucureștiul aglomerat, pentru că în orașele din țară timpul de îmbarcare este și mai scurt].

Aritmetică: la fiecare zbor cu TAROM câștig vreo 20 de ore din viața mea! Adică aproape o zi întreagă! Înmulțește aceste ore cu 50-60 de concerte pe an și descoperi că am câștigat DOUĂ LUNI PE AN!

Adică 50-60 de zile pe care le petreceam în mașină acum le petrec acasă cu familia sau în studio sau pregătind o nouă emisiune TV sau făcând sport sau scriind pe blog acest articol :-)

Visul meu din copilărie a devenit realitate, într-un mod în care nu mă așteptam.

Mulțumesc avioanelor în general și TAROM în special pentru încă un vis îndeplinit. Sunt recunoscător.