Hi-Q Costinesti Tineretului 2013

GUEST POST: Muzica românească a anului 2013

Articol scris de Alexandra Dogaru:

Ți-era „P.O.H.U.I” când erai „Acasă” și îți doreai să ajungi „Până la cer”.
– O să „Alerg printre stele” – îți spuneai. Și-așa curgeau nopțile…

Inna

Ai plecat „Spre mare” și ai găsit persoana ideală.
– „Miroase a dragoste de-o vară” – se auzea în difuzoare peste tot. Vi se potrivea. Îi spuneai „Vedeta mea” și erați „Doi nebuni” care se înțelegeau „Dincolo de cuvinte”.
– Erai „Piesa mea preferată” , i-ai spus. Ați început să folosiți „Arme” , credeai că „În lipsa ta”, crede că e „Perfect fără tine” . Dar vă împăcați „Până dimineața” . De la „Iubire de-o vară”, ați ajuns la a spune „Te iubesc”.

„Amândoi” cântați „Noi ne potrivim” și apoi tu-i spuneai în glumă „Dă-te-n dragostea mea”.

– „Atâta timp cât mă iubești” , o să ne simțim ca-n „Marabou”. Îți răsuna-n cap ca un „Ecou” o întrebare: „Ce e dragostea” ? Te-ai îndrăgostit un „Pic, pic” și asta fără să-ți spună „Bagă bani”. Dar uneori dragostea nu ține. Așa că ai rămas cu „Aroma” persoanei dragi și-ai trecut peste spunându-ți la nesfârșit „Capul sus”.
„Otra vez” ai mai învățat o lecție: Dragostea aduce „BLL” , dar e și „Marfă tare”. Ai rămas cu piesa voastră preferată din 2013 – „Memories”.

Poate fi povestea oricui.

În 2013 s-a râs, s-a iubit, s-a suferit pe hit-urile care au zguduit cluburile și radiourile. Începând cu vara lui 2012 (vă amintiți isteria cu „Vara nu dorm”, da?), artiștii au început să scoată piesă după piesă cu versuri în limba română. Piesele au curs, au fost HIT-uri, artiștii au avut concerte și toată lumea a fost fericită. M-a surprins Nicole Cherry cu „Memories”, o piesă de care cred că n-o să mă satur în veci oricât de mult aș asculta-o. Micuța artistă a și câștigat dealtfel două premii, pentru pentru cel mai bun nou artist, la Romanian Top Hits Awards şi Mamaia Music Awards și Premiul Radio 21 la Media Music Awards.

Dacă vă-ntrebați care e piesa care a isterizat România, Elena Gheorghe a primit premiul Best Media Forest pentru cea mai difuzată piesă, în cadrul galei de premiere Media Music Awards 2013 ce a avut loc la Sibiu, pe 19 septembrie. Da, „Ecou” mi-a plăcut și mie foarte tare! :)

Pentru 2014 am un sentiment că vom avea și mai multe HIT-uri, tot mai multe colaborări, piese cu versuri atât în limba română, cât și-n engleză. Oricum ar fi, artiștii noștri vor știi să vă treacă prin toate stările. Sunteți pregătiți de un 2014 plin de viață?