Discoteca

VIDEO: Marina Voica – Om simplu [cover Pulp – Common People]

Interesantă inițiativă melancolică: Discoteca. Organizatorii acestor evenimente definesc brandul Discoteca astfel: “Grup de arheologie sonică”.

E un experiment muzical, de fapt.

Un brand care apelează la coarda sensibilă și la amintirile Generației X din România. Această generație a trecut prin tumultul tranziției de după Revoluție și acum încearcă să-și stabilească propria mitologie, propriile valori, în contrast cu generația actuală dominată de tehnologie, viteză, modele americane și europene. Fără a idealiza perioada comunistă a copilăriei și tinereții, care a avut destule bube și nu poate fi lăudată ca atare, Generația X își amintește totuși cu plăcere de copilărie, ca orice om.

Iar valurile tinereții se leagă intrinsec de muzica acelor vremuri.

DJ Discoteca 2013

Paul Breazu (Batiscaf), Vlad Stoica (Coughy) și Cătălin Matei (Sillyconductor) propun aducerea la lumină a unor sonorități care au marcat anii ‘70-‘90 în cluburi în care se scultă acum muzica străină a acelor ani, dar în niciun caz muzică de pe vremea lui Nea Nicu :-)

Succesul celor trei arată că, dincolo de cozile la alimentare, frica de Securitate și opresiunea sistemului totalitar, românii au rămas și cu alte amintiri. Istoria și politica au vrut să înghenunchieze un popor, dar prin muzică acesta a respirat totuși. Acea respirație răzbate din trecut și vine în era smartphone-urilor și a Facebook-ului.

Mai multe informații despre Discoteca citiți în interviul realizat de IQads: http://www.iqads.ro/articol/28539/nostalgia-parintilor-nostri-adunata-in-playlist-uri-de-discoteca

Seria de evenimente organizate sub numele Discoteca aduce in cluburi muzica de glorie a anilor ’70, ’80 si ’90 din Romania. Colectivul de DJ reuneste toata nostalgia parintilor ub forma de playlist-uri care arunca cluburi bucurestene precum Modern, Control, Atelierul de Productie, Eden si Atelierul Mecanic inapoi in timp. Playlist-uri care sunt compuse din melodiile pe care le asculta ai nostri bombanind “asta e muzica adevarata” sau cand merg la vreuna dintre petrecerile lor batranicioase.

Genială mi se pare această interpretare a cântăreței Marina Voica care a preluat hitul Pulp “Common People”:

Mai multe filmări găsiți pe contul YouTube al echipei Discoteca.

Discoteca