ROMANIA: Suntem pe locul 5 in lume la consumul de alcool

Campania Anti-Drog desfășurată în școlile gimnaziale din sectorul 1 s-a încheiat. Timp de trei săptămâni am vorbit elevilor despre pericolele consumului de droguri, tutun și alcool.

Eu am insistat să afirm că alcoolul și tutunul, deși legale în România, sunt și ele niște droguri. Sunt și ele nocive, mai ales consumate la vârste mici. Am încercat să le vorbesc copiilor cât mai simplu, să fac mici glume, să intru în universul lor cu mesaje cât mai ușor de înțeles. Am apelat la inteligența lor și la bunul lor simț.

În finalul speech-ului meu le-am spus:

“În ultimii ani am mers în vacanțe peste tot în lume. Și vă spun o informație pe care alții nu v-o spun, poate vă ajută la momentul potrivit: cu cât țara vizitată era mai dezvoltată, mai bogată, mai civilizată… cu atât oamenii de acolo fumau tutun mai puțin!

În Statele Unite, Hong Kong, Singapore, țări cu zeci de ani înaintea României, țări pe care le luăm ca exemple și în care vrem să plecăm, în acele țări aproape nimeni nu fumează! Iar alcoolul este interzis pe stradă, în mașini și în locuri publice. Mai mult – vânzarea alcoolului în magazine este interzisă după o anumită oră.

Am stat o lună în America și nu am văzut pe nimeni fumând. Ba da, am văzut o persoană care fuma… m-am apropiat de el… era român!

Cele mai deștepte țări au realizat că tutunul și abuzul de alcool sunt dăunătoare nu doar oamenilor, ci societății în general.”

În acest context vă atrag atenția asupra unui clasament al celor mai mari băutori de alcool din lume:

Clasament mondial consum alcool

Trageți voi concluziile necesare.

Via Independent.co.uk