MUSIC: Gusturile muzicale ale stângii si dreptei politice

Cineva a avut ideea de a studia paginile Facebook și like-urile pe care americanii le dau partidelor politice, în corelație cu like-urile date artiștilor.

Rezultatele sunt foarte interesante și știu că statisticile făcute pe un număr mare de subiecți arată lucruri interesante.

Matematica nu minte!

În harta de mai jos vei găsi artiștii cei mai populari pentru fanii Democraților [partid de centru-stânga] și pentru fanii Republicanilor [partid de centru-dreapta]. Cu cât numele artistului este mai mare în grafic cu atât artistul/trupa respectiv/ă are mai multe like-uri.

Am observat câteva lucruri interesante:
– artiștii din dreapta sunt în general country, mai puțin cunoscuți în afara Statelor Unite
– artiștii din stânga conțin în general artiști pop de mare succes internațional
– nu e niciun negru în lista din dreapta
Metallica, Bon Jovi și Taylor Swift sunt iubiți în mod egal de votanții de stânga și de dreapta – în general muzica rock de inspirație country, adică tradițional albă americană
– mega-starii sunt foarte iubți de extrema stângă: Michael Jackson, Lady Gaga, Beyonce, The Beatles – adică alegătorii stângii au gusturi comerciale [sau sunt cei care dictează trend-urile?]

Iată harta gusturilor muzicale americane:

Harta

Oare cum ar arăta acest grafic în România printre fanii partidelor de stânga [PSD, PRM] și de dreapta [PDL, PNL, PMP]? Și ce artiști ar apărea în listă? Ar zice asta ceva despre votanți și gusturile lor muzicale?

Via Digital Music News.