ICEEFEST: Florin Grozea, Dan Popi, Marius Moga, Zmenta, Ionut Bodonea si Julia Karr

Iată înregistrarea completă a panel-ului găzduit de mine pe 12 iunie la ICEEfest 2015 – cel mai mare festival dedicat New Media.

Everybody is running after online views. Florin Grozea – Hit Yourself, Dan Popi – CAT Music, Marius Moga – Artist & Composer, Zmenta – A-list vlogger, Julia Karr – Google US and Ionut Bodonea – 10Lucruri will discuss about endorsed campaigns and more.

Is the “celebrity factor” in digital world a good business or not? Are they efficient from the client’s point of view?

Filmarea începe cu o prezentare a agenției digitale Hit Yourself Consulting, apoi aduc în scenă invitații mei și începem discuțiile despre viitorul monetizării online a muzicii, fotogafiilor și videoclipurilor:

Prezentarea folosită de mine la începutul acestui panel o găsiți aici.

Am scris după eveniment un articol extins despre această conferință și despre industria divertismentului românesc: ”De ce sunt mândru de panel-ul meu de la ICEEfest 2015”:

Am reușit în acești trei ani să atrag profesioniști din industria muzicală la un eveniment despre tehonologie. Din punctul meu de vedere managerii, producătorii muzicali, impresarii și specialiștii în comunicare din muzică ar trebui să meargă la cât mai multe conferințe dedicate Digital, New Media și IT&C.

De ce? Pentru că industria muzicală a fost abrupt schimbată și este zilnic influențată de tehnologie, de Internet în primul rând. Artiștii, managerii, PR-ii și label-urile folosesc zilnic Social Media și, unii dintre ei trăiesc doar din distribuția/comunicarea/monetizarea online, complet detașați de Old Media [ziare pe hârtie, radiouri, televiziuni]. Internetul este mediul în care activează majoritatea profesioniștilor din show-biz, este job-ul lor zilnic așadar.