bloguri

ONLINE: Articole pe care vi le recomand – 17 august 2015

A mai trecut o săptămână, s-a umplut lista de articole salvate de mine pentru voi.

Enjoy!

Blogosfera românească

Cristina a publicat o scrisoare deschisă internatului român, atât de iubitor de aprecieri și like-uri, atât de nerăbdător și de egocentric: Despre atenție.

Mihnea despre efortul Simonei Halep și cum l-a văzut el: Setul doi.

Ana revine la blogul ei pe care îl admir de atâta vreme: Mai ușor cu inovația pe scări.

Costin a dat startul unei discuții foarte aprinse în blogosfera românească pe marginea topului ZELIST: Cele mai viralizate articole din prima jumătate a anului 2015. Vezi ce zice Eftimie, Arhi, Dorin, Nihasa.

Dragoș adună mai multe argumente într-un articol de pe bloul lui: X motive pentru care Google a decis să lanseze Alphabet.

Brad a adunat într-un singur articol toate informațiile necesare românilor care vor să călătorească în Thailanda: Viza de Thailanda – Ghid Complet.

Ovidiu scrie sensibil când vrea; rar, dar uite că poate: Singur.

Radu a scris un articol extins despre bloggeri, bani din blogging și AdBlock: În lumea actuală nimic bun nu poate fi gratuit.

Jon Westenberg taie firul în patru într-un articol de pe Medium: Cum să construiești ceva care să intereseze oamenii.

Articole despre muzică

Un studiu recent arată că Millennials [generația Y – cei care sunt născuți între 1979 și 2000] apreciază brand-urile care sponsorizează concerte și festivaluri muzicale: Millennials love brands.

Legat de articolul de mai sus, INC.com publică un articol despre Generația Z – următoarea după Millennials: Cum să vorbești cu Generația Z.

Prince a retras toate albumele de pe site-urile de streaming. Dar stai, nou album Prince este lansat în exclusivitate cu TIDAL.

Dan atrage atenția la diferența dintre preluat (cover), copiat (plagiarism) și samplat (sample): În ce condiții putem vorbi de plagiat?

Alin e deja un veteran al festivalurilor de muzică, așa că articolul lui despre festivalul de pe domeniul Știrbey trebuie citit ca venind din partea unui specialist: Cum a fost la Summer Well 2015. Puteți citi și recenzia mea aici.

NYT spune că lansarea albumului ”Compton” al lui Dr. Dre este un test pentru noua platformă de streaming audio lansată de Apple.