Mai e loc de romantism în muzica pop contemporană?

Versurile din muzica pop sunt o oglindă a vremurilor pe care le trăim.

E clar [pentru mine] că în ultimii ani numărul mic de versuri din piesele de la radio sunt datorate grabei pe care o simțim fiecare dintre noi, în viața de zi cu zi. Sună telefoanele, vin mesaje pe Whatsapp și Messenger, notificări pe Facebook, suntem atacați din toate direcțiile și încercăm să supraviețuim. Și să înțelegem ceva din toată această ”gălăgie”. Așadar nu avem timp de prea multe ”povești”, ne plac textele scurte.

Tot din cauza acestui atac informațional, versurile melodiilor la modă sunt din ce în ce mai agresive. E o competiție și între artiști pentru a ne atrage atenția! Îi înțeleg, e greu.

Mai e loc de muzică romantică în viețile noastre?

Nu mă refer la Julio Iglesias și Celine Dion :-) muzica veche romantică va rămâne în playlistele noastre, cu siguranță. Mă refer la muzica pop lansată acum.

Singurul exemplu de succes care îmi vine în minte când mă gândesc la muzica romantică este Randi – ca artist solo, dar și ca producător muzical [vezi succesul Jo ”Cu un picior în rai”].

Personal simt muzica lui Randi lansată în ultimii ani ca o gură de aer curat. Îmi place și muzica cu versuri ”urbane”, dar avem nevoie și de pauze de calm.

”Și tu și eu avem greșeli nenumărate, lupte pierdute și uitate”