Home Maintenance – De ce m-am mutat din oraș la țară

Toată viața am trăit în oraș. Bunicii mei erau de asemenea în orașe, spre deosebire de alți copii care mergeau ”la bunici, la țară”, eu și frații mei mergeam ”în alt oraș”.

Acum trăiesc la țară. Pe bune, cântă cocoșii de pe la 5 dimineața, câinii latră la lună noaptea, turmele de oi trec deseori pe lângă casa mea.

Nu am visat niciodată să trăiesc la țară.

Dar prin 2010 am fost la mai mulți prieteni în vizită, la casele lor noi. Și m-am îndrăgostit rapid de liniște și de spațiu. În apartamentul meu din buricul Bucureștiului eram un încarcerat, prin comparație. Și trebuia să fug de haitele de câini ”comunitari”, deci nici nu aveam spațiu, nici aer, nici modernism.

Așa că am căutat case în zona de Nord și m-am hotărât la Corbeanca. Ioana lucra ca însoțitor de zbor pe atunci, deci Otopeniul era foarte aproape.

Cea mai importantă diferență dintre o casă și un apartament la blog este curtea – mai ales când ai copii!

Dar știi care e cea mai grea parte? Întreținerea curții. 

Când e gata casa, ai cam terminat cu munca și cu investițiile. Dar la curte ai mereu câte ceva de făcut, de reparat, de modificat, de îmbunătățit.

Unii oameni petrec weekend-urile doar muncind la curte și la grădină. E un mod de relaxare. Pentru copii este de asemenea o activitate distractivă și sănătoasă. Lui Sasha îi place mult să lucreze cu pământul și cu instrumentele de grădinărit.

La noi Ioana este managerul Proiectului Curte. Ajutat săptămânal și la nevoie de echipa Home Maintenance pe care v-o recomand din suflet dacă locuiți în județul Ilfov.

Dintre toate hotărârile pe care le-am luat în ultimii ani, mutarea ”la țară” mi se pare cea mai life-changing. Bravo, măi Florine, bravo! :-)

Așa arată curtea mea azi:

De curtea mea se ocupă echipa Home Maintenance – vedeți pe site la ei care sunt zonele acoperite și ce proiecte au mai făcut.