Voggerii rapperi au mai mare succes decât rapperii?

Titlul unui nou articol Vice dedicat vloggerilor e amuzant: “Vloggerii români care cântă pe YouTube au mai multe vizualizări decât toți rapperii tăi preferați”

Citind articolul descopăr că recenziile pieselor alese sunt ok, dar eu nu aș compara cele două categorii de artiști: rapperii și vloggerii

Aceștia din urmă sunt, în general mai aproape de nișa de comedie decât de nișa muzicală. Chiar dacă fac (și) videoclipuri muzicale, de obicei e vorba despre ironie, auto-ironie și satiră. E ca și cum ai fi comparat, acum 20 de ani, muzica făcută de Voltaj cu parodiile muzicale făcute de Vacanța Mare! Ce dacă VM aveau mai multe “vizualizări”? Intenția lor era alta și nu se intersecta deloc cu muzica pop.

Nu spun că nu vor răsări și artiști valoroși din actuala generație YouTube. Deja știu câțiva pe care pariez în 2-3 ani că vor avea hit pe Kiss FM și Zu!

Nu spun ca succesul vloggerilor nu va influența și artiștii din rap, vezi exemple precum Deliric și Keed.

Spun că artiștii hip hop de valoare nu trebuie să se compare în views cu vloggerii.

Iar noi, ca spectatori, să nu aruncăm cu noroi în niciun artist care experimentează zone noi de exprimare artistică – fie el cântăreț, comic sau actor.