Despre conversiile pe care le aduc Influencerii adevărați – Webstock 2018

Acum 10 ani am fost prezent în sală, la prima ediție Webstock. Aveam emoții imense pentru că eram între niște oameni pe care nu-i cunoșteam, dar pe care îi urmăream în mediul online.

[Chiar aici pe blog am anunțat, pe 3 octombrie 2008, că voi merge la primul Webstock]

În 2008 eram celebru și tocmai dădusem autografe pe stradă, în fața hotelului, dar la conferință alții erau ”vedete”! Eu eram în acea sală un necunoscut. Eram un ”începător” în industria digitală.

Iată-mă în 2018, după 10 ani, din nou pe scena Webstock! De data asta ca speaker, fiind invitat alături de Tequila să vorbim despre campanii Influencer Marketing și rezultatele lor în Social Media.

Momentul meu a început cu câteva vorbe despre Hit Yourself, mica mea agenție digitală dedicată Influencerilor, fondată în 2013.

”Ce este un Influencer? Această denumire este folosită în general de profesioniștii din companii care mă sună să le spun cu cine să se asocieze în mediul online, mă întreabă cine este Influencer într-un anumit domeniu sau nișă.

Mie îmi place să le spun Creator de Conținut sau Artiști.

Pentru că acești Influenceri sunt niște Artiști – ei crează conținut care, conform Legii Drepturilor de Autor sunt niște Opere. Fie că sunt texte [scrise de bloggeri], fie că sunt fotografii [făcute de fotografi amatori și profesioniști], fie că sunt filmulețe [adică opere audio-video, create de vloggeri], acestea sunt creațiile unor Artiști.

Așadar denumirea de”Influencer” este o convenție.

Oricum i-ai zice, vorbim despre niște oameni care crează un conținut online și care au audiențe relevante în mediul online.

Influencer = Creator de Conținut + Audiențe Relevante”

Am încercat să vorbesc la Webstock 2018 în special despre Conversii – adică despre Vânzări. Ce și cât vinde o companie după ce lucrează cu un Influencer într-o campanie de Influencer Marketing? Asta e întrebarea cea mai importantă!

Foarte mulți clienți îmi spun: ”Vreau să vând!”. E normal să vrei asta! Atunci când îți înregistrezi un SRL la Registrul Comerțului nu o faci ca să te mândrești la vecini și la familie, ci ca să faci profit.

E o mare diferență între o campanie de Awareness [care are ca scop comunicarea unui eveniment sau a unei lansări, în general] și o campanie de Conversii [unde se urmărește în mod direct vânzarea unor servicii sau produse].

La sfârșitul anului, ca antreprenor sau manager vrei să vezi acel tabel pe verde… Adică pe profit! Iar Influencerii pot ajuta companiile să facă awareness, dar și mai important să vândă mai mult.

Asta cu condiția să fie o campanie făcută cu cap ?

“Cu cap” a fost campania despre care am vorbit cu Bianca Adam pe scenă: Footshop.eu + Tequila.

Vedeți în video-ul de mai jos înregistrarea momentului nostru de la Webstock 2018 – începe la minutul 53.