Blogs>>> Andressa vorbeste despre presiunea din show-biz

Andressa scrie bine si din acest motiv are cititori. Totusi, uneori exagereaza si alteori chiar greseste, ca orice om. Atunci cand simt ca pot aduce un plus de informatie sau valoare, fac si eu un comentariu.

In articolul “Mutilarea duce la succes?” ea observa cum fetele de la trupa Bambi s-au transformat in ceva grotesc:

Arata ca niste monstri. Au buzele umflate cu substante, sanii siliconati, fetele remodelate. Haine de parasute si coafuri de “Grease”. Ma intreb daca le-a spus cineva ca arata oribil. Serios. Nu vreau sa le jignesc pur si simplu – cred totusi ca dupa orice standarde sunt sinistre. Sa le spuna cineva!

Ea nu vrea sa rada de situatia lor, ci dimpotriva le plange de mila si incepe o intreaga divagatie pe marginea faptului ca artistele trebuie sa se supuna unor modele de frumusete exagerate si nenaturale. Ea zice:

Concurenta lor la un moment dat au fost Andre – alti monstri deformati de sutiene push-up si ulterior siliconati (apropo, ati citit ca Andreea Antonescu vrea sa-ti lungeasca picioarele printr-o interventie chirurgicala in urma careia ti se rup tibiile si ti se baga niste tije metalice, iar apoi stai la pat un an?!?!)
Andre au avut mult mai mult succes ca Bambi – de unde deducem (sau au dedus altii si le-au si spus-o) ca reteta “sex simbol precoce” functioneaza.

Desigur, am observat si modificarile fizice ale celor doua Bambi, am urmarit si modelul fetelor care se dezbraca pentru a atrage atentia in show-biz. Totusi nu pot fi de acord cu urmatoarele fraze:

Un artist O artista care nu isi arata 90% din piele cand apare pe scena, care nu pozeaza nud si nu are 90-60-90 nu are nici o sansa sa patrunda pe piata. Daca esti si incurajata sa ai succes cu orice pret, adica chiar cu pretul pierderii propriilor trasaturi deoarece nu se incadreaza in tiparul cerut de casa de productie, ai toate sansele sa devii un monstru.

Nu e adevarat, dimpotriva. Cele mai de succes trupe din ultimii ani s-au remarcat prin decenta si bun simt: Voltaj, IRIS, Directia 5, Hi-Q, SISTEM, DJ Project, 3 Sud Est.

Asadar nu sunt de acord sa luam un exemplu particular negativ si sa-l generalizam la toata industria muzicala. In primul rand Bambi nu au mai avut o piesa de succes de peste 4 ani… Practic trupa nu exista. Asadar orice observatie care apare vis-a-vis de Bambi o putem introduce in categoria “Asa-nu”.

E adevarat ca oamenii/publicul/fanii vor sa vada fete frumoase, dar asta se intampla in fiecare zi: ne plac fetele care arata bine. Asta nu e o presiune, este o realitate. Ca gravitatia. O stim cu totii, o acceptam, mergem mai departe.

Nu, mutilarea nu duce la succces! Duce la penibil.

PS: am descoperit o trasatura comuna a multor articole in ziare sau pe internet, vis-a-vis de muzica romaneasca – autorul ia cel mai la indemana exemplu negativ si arunca cu noroi in toti artistii. Nu mi se pare corect iar noi nu am muncit atatia ani pentru asta!

“Kiss Kiss” – Holy Valance

[tags]Hi-Q, Music, Romania, blogs, weblog, Andressa[/tags]