NetCamp

M-am trezit la 8 dimineaţa şi am ajuns (prea) repede la Howard-Johnson unde se ţinea NetCamp.

Dar nu vă povestesc despre NetCamp2008, ci vă voi povesti ce nu ştiţi despre NetCamp2007 şi rolul lui în lansarea eOk.ro!

Netcamp 2007

Ziceam atunci:

Prima mea conferință dedicată internetului a fost o revelație!

M-am simțim mult mai bine printre geeks, antreprenori și programatori decât la o petrecere mondenă cu personaje din show-biz. Vorbeam aceeași limbă, eram doar “bloggeri” și “twitterși” și “facebookeri”, toți voiau să schimbe lumea și să facă milionul de euro în 12 luni.

Acest eveniment de online a fost primul eveniment important la care am fost în rol de blogger, anul trecut. Atunci am luat la întrebări toţi oamenii pe care i-am prins cu privire la noul model de afacere pe care aveam de gând să-l lansez în mai 2008.

Ţin minte că i-am cerut sfatul lui Bobby Voicu şi lui Zoso care mi-au ţinut nişte prelegeri pe care le-am sorbit pe nerăsuflate. Apoi le-am aplicat în lansarea versiunilor BETA Privat, BETA Public, eOk2.0 şi bine am făcut – a vuit internetul în cele 3 luni!

Piticu mi-a spus la un moment dat, cu o încredere în mine pe care nici eu nu o aveam atunci, că eu aş fi perfect să lansez un site-portal de divertisment, cu video, cu interviuri, cu muzică. Nici nu ştia atunci ce aproape era de ce visam eu! :-)

Manafu m-a ascultat cu atenţie şi mi-a zis: de ce nu lansezi un site gen “colecţie de radiouri online” pe care utilizatorul să poată să le aleagă, salveze, trimite la prieteni? I-am spus că vreau şi mai mult: un social network cu muzică gratuită!

Mădălin Matica m-a sfătuit să citesc “Founders at work” pe care a doua zi mi-am şi comandat-o!

Sigur, în 5 decembrie 2007 site-ul eOk.ro era doar o colecţie de melodii underground. Ştiam că mă va costa timp, efort prelungit, muncă de convingere la artişti şi casele de discuri şi bani. Mulţi bani. Foarte mulţi bani!

Nu poţi face un social network cu 10.000 de euro. Poţi, dar nu unul cu un model atât de ambiţios: ad-supported free & legal music. Noi cheltuim suma asta pe lună…

Acum, după un an, antreprenorii din juriul Net Start-Up au considerat site-ul “în altă categorie valorică”.

Vlad Stan ne-a spus că evaluarea noastră la 2 mil euro este realistă şi putem obţine finanţare la acest nivel. Călin Fusu ne-a întrebat dacă e adevărat că afacerea consumă 250.000 euro/an. Alţii s-au mirat că vrem atâţia bani şi că cheltuim atâţia bani.

Aşa cum îi spuneam în noaptea asta lui Pyuric: doar oamenii care visează grandios pot face ceva grandios.